Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un indicator stârnește confuzie în rândul șoferilor, la intrarea în stațiunea Azuga. Este legat cu sârmă pe un stâlp și nimeni nu știe cum a ajuns acolo

Un indicator rutier nou, montat pe una dintre cele mai aglomerate șosele ale țării, provoacă derută printre șoferi. Vorbim despre un semn rutier similar cu cele denumite "Atenție, animale", doar că în loc de o căprioară sau... o vacă a apărut... un urs. Coducătorii auto înţeleg semnificaţia, însă nu îşi aduc aminte să fi întâlnit aşa ceva în legislația rutieră aplicată pe drumurile publice din România. 

de Claudiu Loghin

la 29.08.2024 , 13:55

Pe DN1, la intrarea în staţiunea Azuga dinspre Predeal, aproape de km 136, indicatorul cu pricina este montat pe un stâlp, legat cu două sârme.

Este simliar cu cele prin care şoferii sunt avertizaţi asupra pericolului animalelor pe şosea.

Şoferii înţele semnificaţia indicatorului. Este o zonă foarte frecventată de urşi, sunt numeroase cazurile în care aceste animale sălbatice sunt semnalatea în localitate, foarte aproape de şosea, în zonele pe care turiştii le frecventează. Din acest motiva a apărut o astfel de necesitate, chiar dacă nu materializată într-o formă legală. 

Vezi și

Nimeni nu ştie cine a amplasat indicatorul

Problema este că nici administratorii drumului, practic nimeni nu ştie cine a amplasat indicatorul. 

Chiar dacă toată lumea îi înţelege semnificaţia, este de acord şi priveşte cu ochi buni un asemenea avertisment, indicatorul nu este legal amplasat şi de aici confuzia în rândul şoferilor.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Un indicator stârnește confuzie în rândul șoferilor, la intrarea în stațiunea Azuga. Este legat cu sârmă pe un stâlp și nimeni nu știe cum a ajuns acolo