Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ''Un înger de copil a plecat dintre noi!'' Mărturii emoţionante după moartea Dariei, tânăra din Piatra Neamţ care s-a prăbuşit în timpul unui antrenament

O tânără sportivă din Piatra Neamţ a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament. Fata de 14 ani se pregătea pentru Campionatul Naţional de Volei. Urma un tratament pentru ameţeli, dar fusese declarată sănătoasă şi aptă de sport. Necropsia va stabili acum care este cauza decesului. 

de Clara Mihociu

la 07.01.2023 , 19:39

Constantin Dabija, tatăl fetei: Cine s-ar fi gândit...Era atât de vioaie şi de veselă şi de zâmbitoare. 

Lupu Răzvan, directorul clubului sportiv: O adevărată tragedie. Un înger de copil a plecat dintre noi.

Daria era în clasa a 7 şi avea toată viaţa înainte. De aproape 3 ani practica voleiul de performanţă la Clubul Sportiv Şcolar din judeţ şi era o elevă de nota 10. Avea analizele făcute la zi şi nimeni nu se gândea că avea să urmeze o tragedie. 

Vezi și

Lupu Răzvan, directorul clubului sportiv: Copilul şi-a pierdut cunoştinţa în timpul desfăşurării unui antrenament, un antrenament de adaptare la efort, deci fără intensitate. S-au făcut toate măsurile de resucitare de colegii mei. A fost anunţat sistemul de ambulanţă prin sistemul. 

Pe acelaşi subiect

Brândușa Pavlidis, medic UPU SMURD Piatra Neamț: Fetiţa a fost adusă cu un echipaj de la ambulanţă, cu medic, cu manevre de resuscitare în curs. La sosire, pe monitor, avea aspect de fibrilaţie ventriculară.

Fata a ajuns la Spitalul Judeţean din Neamţ în stop cardio-respirator. Aproape o oră au încercat medicii să-i salveze viaţa. S-au făcut manevrele de resuscitare însă, din păcate, nu au avut rezultat şi în cele din urmă au fost nevoiţi să-i constate decesul. 

Daria urma un tratament pentru ameţeli, dar fusese declarată sănătoasă şi aptă de sport

Nimeni nu-şi explică motivul pentru care a căzut pur şi simplu din picioare. Deşi în ultimele două luni tânăra avea stări de ameţeală, pentru care avea şi tratament, controalele cât şi investigaţiile recente arătau că este sănătoasă şi aptă pentru efort fizic.

Constantin Dabija, tatăl fetei: Am vrut să vedem dacă stările de ameţeală sunt de la cap şi am făcut un RMN cranian. Rezultatul a ieşit bun.

Răzvan, directorul clubului sportiv: Copilul era clinic sănătos. Viza medicală în termen, făcută la cabinet de medicină sportivă. Doar ceva nedescoperit până acum a putut să conducă la această tragedie.

Fata activa în cadrul Clubului Sportiv Scolar din 2020 şi se pregătea pentru Campionatul Naţional de Cadete din 14 ianuarie. Însă, deşi iubea voleiul, tânăra urma să renunţe la acest sport. 

Constantin Dabija, tatăl fetei: Îi făcea plăcere să mergă la volei, trăgea de ea. Voia să termine cu 10 toată clasa a şaptea şi atunci era un conflict, nu ştia dacă mai poate face şi performanţă la volei şi la şcoală şi atunci urma să îi spună profesoarei că renunţă.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită la necropsie. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » ''Un înger de copil a plecat dintre noi!'' Mărturii emoţionante după moartea Dariei, tânăra din Piatra Neamţ care s-a prăbuşit în timpul unui antrenament