Antena Meniu Search
x

Video Un milion de ucraineni au fugit din calea războiului. La Vama Nădlac sunt cozi foarte mari

În total, cel puţin un milion de refugiaţi au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, anunţă ONU. Presiunea la graniţele României devine aşadar tot mai mare, motiv pentru care, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a convins guvernul de la Budapesta să primească o parte dintre refugiaţi.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 15:35

Vezi și

La Vama Nădlac încă din prima zi a războiului s-au format cozi uriaşe de ucraineni care îşi caută securitatea în vest, printre ei şi foarte mulţi copii. 

Iulia Pop, reporter Observator: Sunt cozi foarte mari la această oră la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, de pe autostrada A1. Cozile de tiruri în acest moment ating 7 kilometri, iar cele de autoturisme se întind pe 3-4 kilometri. Oamenii au început să îşi piardă răbdarea. Sunt foarte mulţi ucraineni plecaţi încă de luni din Ucraina încercând să fugă de războiul care s-a abătut peste ţara lor. Sunt foarte mulţi copii, sunt foarte mulţi oameni tineri care au plecat cu un bagaj foarte mic. Şi-au luat cu ei  ce au reuşit să pună mâna şi au plecat spre Germania cei mai mulţi ca să fugă de război. O tânără ne spunea că a reuşit să îşi ia doar ursuleţul de plus pe care l-a primit recent de la prietenul ei care a rămas la Odessa. Oamenii cu care am reuşit să vorbim sunt majoritatea plecaţi din Odessa, acolo unde lucrurile au început să devină periculoase în ultimele zile şi destinaţia multora dintre ei este Germania. Timpii de aşteptare sunt între 150 şi 180 de minute, dar Poliţia de Frontieră susţine că se lucrează pe cinci artere în acest moment astfel încât controlul să meargă la capacitate maximă şi să nu se mai piardă atât de mult timp. Decizia de ieri a maghiarilor de a nu permite accesul ucrainenilor fără paşapoarte biometrice a stârnit panică, însă vedem intervenţia Ministrului de Externe a calmat spiritele, iar lucrurile s-au rezolvat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Un milion de ucraineni au fugit din calea războiului. La Vama Nădlac sunt cozi foarte mari