Video

Un parc din Cluj-Napoca, evaluat la 2 milioane de euro, a fost scos la vânzare pe internet. Oamenii din zonă sunt revoltaţi

De Alex Prunean.
Publicat: 23.04.2021, 07:02.
Actualizat: 23.04.2021, 09:48

Unul dintre cele mai frumoase spaţii verzi din cartierul Gheorgheni, din Cluj-Napoca, a fost scos la vânzare. Proprietarul a reuşit să îl obţină printr-o retrocedare, iar acum... il vinde pe internet. Oamenii din oraş se tem că după ce acesta va fi cumpărat, în loc de verdeaţă, vor fi înconjuraţi de blocuri. 

"Acum, dacă toată lumea şi-ar lua unde a avut casă, înseamnă că ar trebui să vină să dea un bloc jos, că a fost casa lui şi trebuie să facă alta, nu? Şi noi am avut casă şi ne-au demolat-o, pe Plugarilor, dar acum ce să fac? Să mă duc să dau complexul jos, că-i terenul meu?".

Oamenii din cartierul clujean Gheorgheni nu mai au linişte de când au văzut că parcul din faţa blocurilor, prin care se plimbă de o viaţă întreagă, a fost scos la vânzare. Totul, după ce în 2008, foştii proprietari au câştigat în instanţă retrocedarea terenului.

Alex Prunean, reporter Observator: "Parcelele de teren scoase la vânzare au o suprafaţă totală de 1800 mp şi se întind de la marginea trotuarului, de-a lungul aleii, până lângă parcările blocului. Singura şansă ca acest loc să rămână parc ar fi ca terenul să fie cumpărat de primărie, dar, având în vedere preţurile din zonă, ar fi o investitie de peste 2 milioane de €".

Citește și:

Terenul a fost câştigat după 5 ani de procese de către cea care l-a deţinut până în anul 1960, atunci când i-a fost confiscat de comunişti. Acum, vrea să îl vândă şi nu îi pasă ce se va întampla acolo după tranzacţie.

Proprietara parc: "Să se pună în situaţia mea fiecare persoană care are un teren în proprietate din 2008, plătesc impozit 6 milioane pe an şi nu-l folosesc. Îl foloseşte Primăria, statul. Statul mi-l foloseşte. N-am voie nici să-l îngrădesc. Şi atunci ce să fac? Dumneavoastră ce aţi face în locul meu?".

Ce vrea să facă ? Să cultive cartofi sau ce?

Oamenii din zonă sunt însă supăraţi.

"Eu mă gândesc că poate Primăria o să ia o decizie în sensul ăsta. Nu ştiu, din câte am înţeles, poate să îi dea în altă parte. Nu. E câştigat deja procesul. E proprietar. L-a scos la vânzare. Deci practic oricând aici ar putea să apară orice. Nu ştiu. Eu nu aş fi de acord".

"Un parc din ăsta al nostru aici care e pentru plimbat.. Ce vrea să facă ? Să cultive cartofi sau ce? Doar să-l vândă deocamdată. Să-l vândă. Dacă cineva aprobă chestia asta, face o mare prostie".

Iulia Perșa - purtător de cuvânt Primaria Cluj: "Revendicatorii aveau posibilitatea să solicite acordarea de teren în compensare sau despăgubiri băneşti, însă dânşii, prin acţiunea formulată în instanţă, au solicitat acordarea vechiului teren, pe vechiul amplasament. Prin urmare, în zona respectivă nu se va putea construi niciodată un bloc sau alte construcţii de acest fel, iar regulamentul nostru de urbanism spune că destinaţia acelui teren va rămâne de spaţiu verde".

Legea spatiilor verzi permite doar amplasarea unor constructii cu regim temporar, şi asta în anumite condiţii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro