Antena Meniu Search
x

Video Parcări transformate în terase, la Cluj-Napoca. Inițiativa ar putea salva afacerile care încă mai rezistă în pandemie

La un suc în parcare. Aşa ar putea suna o invitaţie în oraş, în Cluj-Napoca. Un proiect ajuns pe masa consilierilor locali propune ca barurile şi restaurantele să-şi poată amenaja terase în parcările publice. Asta i-ar putea salva de la faliment pe cei care nu au deja un astfel de spaţiu şi au fost obligaţi să tragă oblonul pe afacere din cauza restricţiilor.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.04.2021, 20:39

Vezi și

Parcările ce vor fi cedate localurilor vor fi împrejmuite pentru a se face o diferenţă clară între cele destinate şoferilor şi cele transformate în terase.

O masă pe un loc de parcare

Pentru a se putea păstra acea distanţă, pe fiecare loc de parcare va fi aşezată doar o singură masă cu cinci sau şase scaune, dar după câteva luni în care nu au avut activitate deloc, chiar şi aceste puţine locuri, pentru proprietarii de localuri contează.

Lucian are o pizzerie în Cluj-Napoca. De aproape cinci luni trăieşte exclusiv din livrări. Terasă n-are, iar în interior nu poate deschide. Acum a cerut aprobare să pună câteva mese pe trotuar şi în parcare.

Lucian, proprietar pizzerie: ”Mai ales acum când vine vara, lumea o să vrea să stea mai mult afară şi o să scadă şi partea cu livrarea un picuţ şi vă daţi seama că ne-ar ajuta puţin să avem 2-3 mese în faţă”.

Horaţiu este într-o situaţie şi mai rea. În noiembrie, a preluat o cafenea în centrul oraşului. A ţinut-o deschisă doar două săptămâni. În lipsa unei terase, a trebuit să pună lacătul pe afacere din cauza restricţiilor.

Horaţiu, administrator cafenea: ”Să punem vreo două-trei mese ar fi extraordinar pentru că localul nu dispune de o terasă foarte mare, avem aici un gang”.

Transformarea parcărilor în terase, doar pe perioada weekendurilor

Parcările s-ar putea transforma în terase doar în weekend. Ideea a apărut din dorinţa de a salva afacerile care încă mai rezistă.

Andi Daiszler, iniţiator: ”Astfel încât aceştia să îşi poată să crească numărul de mese, numărul de clienţi pe care îi servesc”.

Raimonda Boian, reprezentant HORECA: ”Recomandările la nivel mondial sunt folosirea cu preponderenţă a spaţiilor exterioare întrucât reprezintă un risc scăzut de transmitere a virusului Sars-CoV2”.

Propunerea a ajuns la primărie şi urmează să fie discutată în Consiliul Local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Parcări transformate în terase, la Cluj-Napoca. Inițiativa ar putea salva afacerile care încă mai rezistă în pandemie