Antena Meniu Search
x

Video "Un pericol foarte mare. Nu a fost lucrarea bună". O porțiune din Centura Sucevei, avariată grav de alunecările de teren. Șoferii nu se simt în siguranță

La 8 ani de la darea în funcţiune, o porţiune din centura Sucevei, are nevoie de consolidare şi asta pentru că malul de pământ o ia la vale. Acesta a pus presiune şi a deplasat spre şosea dalele de beton ale şanţului.

de Angela Bertea

la 20.05.2023, 09:58

Vezi și

Soseaua de centura a municipiului Suceava este afectata de alunecari de teren, pe tronsonul care face legătura între localitățile Șcheia şi Pătrăuți.

Angela Bertea, reporter Observator: Bucata de pământ desprinsă din mal a împins pur şi simplu dalele betonate mai bine de jumătate de metru spre carosabil.

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt DRDP Iași: Taluzul s-a surpat pe o suprafaţă de 320 mp şi a afectat şanţul pavat pe o lungime de 25 de metri şi a înaintat spre acostament cu aproximativ 0,7 metri.

Cristian Șologon, subprefect Suceava: Cauza poate fi una singură. Am avut parte precipitaţii abundente în perioada precedentă. Este foarte clar că apa subterană a influenţat geometria zonei.

Pe acelaşi subiect

Specialiștii spun că urmează să fie efectuată o expertiză în zona afectată

Șofer: Nu îl face deloc bine. Este un pericol foarte mare, mai ales pentru circulaţia tirurilor.

Șofer: Nu a fost lucrarea bună. Altceva ce să mai zic.

Specialiștii spun că urmează să fie efectuată o expertiză în zona afectată pentru a se stabili masurile ce se impun. De altfel, nu este singura problema de pe acest tronson.

Angela Bertea, reporter Observator: Apele pluviale au săpat adevărate cratere în malul de pământ, unele de peste 2 m, care susţine acest viaduct.

Cristian Șologon, subprefect Suceava: Sunt şi o serie de ravene în zona viaductelor, care nu afectează structura de siguranţă a lor, dar le avem şi pe acelea sub monitorizare, tocmai ca să nu ajungem într-o situaţie în care siguranţa traficului să fie pusă în pericol.

Acest tronson preia și traficul greu dinspre vama Siret şi a fost dat în folosință în anul 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Un pericol foarte mare. Nu a fost lucrarea bună". O porțiune din Centura Sucevei, avariată grav de alunecările de teren. Șoferii nu se simt în siguranță