Antena Meniu Search
x

Video Clădirea şi parcarea unui liceu din Suceava, distruse în urma unei alunecări de teren. O groapă de câţiva metri a apărut în curtea şcolii

O alunecare de teren produsă, recent, într-un cartier din Suceava a afectat serios un liceu particular. O parcare a şcolii şi un corp nou de clădire au fost distruse. Acum, reprezentanţii unităţii de învăţământ caută soluţii pentru consolidarea versantului.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 08:22

Vezi și

Reactivarea alunecării versantului Zamca din municipiul Suceava a creat o falie cu o adâncime de câțiva metri, în perimetrul care aparține Liceului Teoretic Filadelfia.

Angela Bertea, reporter Observator: Era amenajată o parcare a școlii, o falie de aproape 10 metri lăţime, a luat o efectiv, la vale.

Zona era cunoscută cu probleme, iar reprezentanții școlii au intervenit pentru consolidare încă de când au început lucrările la complexul şcolar, în anul 2000.

Nicu Cotleț, director administrativ liceu: Au fost o parcare şi două săli de clasă, ne-am trezit într-o dimineaţă că s-a fisurat toată parcarea.

Pe acelaşi subiect

Alunecarea de teren ar fi putut fi produsă de precipitaţiile abundente

Reprezentanții liceului cred că alunecarea s-a produs din cauza precipitațiilor abundente de la începutul lunii aprilie.

Ioan Bădeliță, director liceu: Apele de la ploi, care au venit şi zăpada au venit cu aşa o putere încât au îmbibat terenul şi s-a scufundat cu totul. 

Dacă în urmă cu aproape 20 de ani erau restricții de construcție, în ultimii ani în zonă s-au dezvoltat și blocuri.

Ioan Bădeliță, director liceu: Versantul este surpaîncărcat, categoric, cu aceste blocuri.

Primăria nu îşi permite costurile pentru consolidarea versantului

Costurile pentru consolidarea versantului sunt mari, iar reprezentanții liceului au solicitat sprijinul autorităților.

Ion Lungu, primarul municipului Suceava: Sumele sunt destul de mari. Bani pe care nici Primăria nu ii dispune. Ca atare încercăm, prin fonduri europene, prin ministerele pădurilor să găsim o soluţie să consolidăm versantul.

În perioada următoare, se va realiza o expertiză pentru a fi evaluate pagubele, dar și pentru a stabili pașii ce vor fi făcuți în continuare pentru a stabiliza întregul versant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Clădirea şi parcarea unui liceu din Suceava, distruse în urma unei alunecări de teren. O groapă de câţiva metri a apărut în curtea şcolii