Video Un RO-ALERT a declanşat panica printre 10.000 de oameni aflaţi la festivalul Massif din Poiana Brașov. Oamenii, speriaţi că pot fi atacaţi de un urs
Au "cântat" alertele seara trecută la Festivalul de muzică Massif din Poiana Braşov. Un urs a fost văzut cum se plimbă prin staţiune la nici un kilometru de scena principală. Zeci de mii de oameni au primit pe telefon mesaje de avertizare să stea la adăpost. Astăzi, jandarmii au patrulat toată ziua pe străzi şi pe pârtii ca să fie siguri că animalul nu face victime.
"Pe drum încoace am primit anunţ că e un urs în staţiune. În anunţ scria să nu ieşim din case. Deci, că vă place, că nu vă place, trebuie să staţi în cort, aici, că afară e ursul". Spus în glumă, mesajul rapper-ului Puya a fost cât se poate de serios. În timp ce aproape 10.000 de oameni se distrau la concert, pe lângă cort bântuia un urs.
Turiştii şi localnicii au primit mesaje RO-Alert pe telefon în care au fost sfătuiţi să se adăpostească
Turiştii şi localnicii, au primit mesaje RO-Alert pe telefon în care au fost sfătuiţi să se adăpostească, iar în cazul în care dau nas in nas cu ursul să nu îl fotografieze şi să nu îl hrănească. Alerta s-a dat aseară, în jurul orei 20:00. Prezenţa ursului a fost semnalată exact în această zonă. Suntem la puţin peste 600 de metri în linie directă de scena principală a Festivalului Massif.
Mai exact, pe o stradă din mijlocul localităţii, aproape de parcarea mare din staţiunie. Astăzi schiorii au găsit pe pârtie zeci de urme lăsate de urs prin zăpadă. Turiştii cazaţi în zonă se tem pentru viaţa lor. Autorităţile spun că staţiunea e păzită 24 de ore din 24. "Echipajele de jandarmerie montană care sunt oricum în această zonă angrenate cu evenimentul ce se desfăşoară în staţiune au ajuns repede la locul indicat. Ca de obicei, ne axăm pe îndepărtarea animalului în pădure şi protejarea persoanelor din jur", a declarat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov.
Din cauza schimbărilor climatice, unele specii de urşi nu mai intră iarna în hibernare. Mulţi coboară din munţi în zonele locuite de oameni. Ajung să scotocească prin tomberoane şi chiar să omoare animale ca să supravieţuiască.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰