Video Un român a furat 39 de indicatoare rutiere şi le-a ascuns in curtea lui. Ce pedeapsă riscă
În România, se fură chiar şi indicatoarele rutiere, iar viaţa oamenilor este pusă în pericol. Hoții și-au făcut un obicei din a prăda şoselele: fură semnele de circulaţie şi le vând la fier vechi, iar de pe bornele kilometrice sau de pe stâlpii de semnalizare a curbelor, rup foliile reflectorizante şi le lipesc pe căruţe sau biciclete. Cei prinşi riscă până la 7 ani de puşcărie.
În judeţul Mehedinţi, la ieşirea din comuna Bâcleş, şoferii au o singură dilemă: trebuie să ghicească încotro merg. Ei nu ştiu câţi kilometri mai au până ajung la o anumită destinaţie sau ce localităţi urmează. În multe locuri, indicatoarele rutiere nu există, pentru că au fost furate.
Săptămâna trecută, poliţiştii au descins în casa unui bărbat din localitatea Bălăciţa. Au găsit 39 de stâlpi de indicatoare ascunşi în curtea lui. Când nu sunt furate, semnele de circulaţie sunt vandalizate.
"Le folosesc să le lipească pe căruţe, pe atelaje, pe bicilcete, pe remorci. În ultima perioadă, putem spune că ne confruntăm mai mult cu distrugerea semnalizării rutiere şi a mobilierului din parcări", a spus reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Cristi Tudor.
Indicatoarele s-au furat în mai multe judeţe
- Şoferii din Bucureşti îşi pun viaţa în pericol zilnic. Zeci de indicatoare din Capitală sunt ascunse de crengi...
- O maşină parcată, avariată de un indicator electronic montat recent. Piciorul de metal, prins în asfalt cu...
- Restricţii de circulaţie în Pasajul Unirii, pe timpul nopţii. Cât timp vor dura lucrările şi ce trebuie să...
Mehedinţi nu este singurul judeţ unde indicatoarele s-au furat ca în codru. Anul trecut, pe Drumul Athosului Românesc - o investiţie de 10 milioane de euro din judeţul Vâlcea - semnele de circulaţie au fost înlocuite de mai multe ori.
"Oglinzile de semnalizare la intersecţii... Le-am montat deja şi de trei ori. O să montăm camere video pe tot drumul. Dacă am ajuns să păzim un drum de pe care se fură siguranţa circulaţiei, trebuie să ne întrebăm foarte serios în ce lume trăim", a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean din Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Cei care pun în pericol siguranţa pe drumurile rutiere riscă de la unul până la şapte ani de închisoare. Pedeapsa creşte, dacă din cauza lipsei indicatoarelor pe şosele mor oameni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰