Antena Meniu Search
x

Video Un sat din Mureş, locul ideal pentru angajaţii care vor să muncească la distanţă 

Pandemia a dat peste cap munca de la birou şi i-a forţat pe angajaţi să lucreze de acasă. Un sat din Mureş se bucură în fiecare lună de noi vizitatori care vor să testeze viaţa la ţară, dar continuă să şi lucreze, de la distanţă. Şi-au luat chirie pentru câteva luni acolo şi spun că într-un astfel de loc sunt mai productivi.

de Alexandra Bucuroiu

la 16.01.2021, 09:52

Vezi și

Suntem în satul Cund, o zonă săsească din inima Transilvaniei. În urmă cu 17 ani, o familie a renunţat la viaţa din Germania şi a decis să se mute în ţara noastră. A creat aici un loc de recreere, numai bun acum pentru munca angajaţilor de la distanţă. 

Jonas Schafer - proprietar: Oamenii sunt mult mai productivi într-un cadru care îi inspiră pe ei decât acasă, unde câteodată ai şi familia şi rudele lângă tine şi nu poţi să te concentrezi atât de bine. 

Elena Bucur împreună cu soţul şi fetiţa de trei ani s-au cazat aici de la sfârşitul lunii octombrie şi vor rămâne până luna viitoare. Amândoi lucrează de acasă şi testează viaţă la ţară. 

"Am învăţat să ne ascultăm aici, să ne ascultăm ritmul, să ne creem unul nou în care putem să ne distrăm, relaxăm, dar şi să muncim mai cu spor ca înainte. Dacă eşti într-un birou ai tendinţa să o lălăi, să stai la poveşti cu colegii", spune Elena Bucur.

Ovidiu - recepţioner: Patul e un pat cu baldachin, avem poze vechi pe care le-a adunat de la saşii care au plecat în Germania. 

România, pe locul trei în clasamentul celor mai potrivite ţări pentru munca de la distanţă

În centrul localităţii stă de veghe biserica fortificată.

Este locul unde n-ai cum să te plictiseşti. Se leagă prietenii între copii, iar părinţii stau de vorbă cu localnicii şi află lucruri noi despre istoria locului. 

Iarna este cel mai iubit anotimp printre prichindei. 

Elena Bucur: Rutina noastră constă în a trece şi a saluta animăluţele din sat. Ne jucăm în aer liber cu copiii de aici cu care ne-am împrietenit din prima săptămână. 

România este pe locul trei în clasamentul celor mai potrivite ţări pentru munca de la distanţă.

Cheltuielile lunare mici şi costul scăzut al abonamentului de internet au fost principalii factori care au urcat România pe o astfel de poziţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un sat din Mureş, locul ideal pentru angajaţii care vor să muncească la distanţă