Antena Meniu Search
x

Un sfert de secol de la primul SMS! Află ce scria în primul mesaj text trimis

Vezi și

S-au împlinit 25 de ani de când a fost trimis primul SMS din istorie. Avea doar două cuvinte şi a fost expediat de pe un calculator, deoarece de pe telefon aşa ceva nu era încă posibil, la acea vreme.

Toată lumea s-a obişnuit, astăzi, să trimită şi să primească mesaje SMS. Dar acum 25 de ani, când încă se mai vorbea la telefoane fixe cu disc, primul SMS a însemnat o revoluţie tehnologică.

NEIL PAPWORTH

Primul mesaj a fost "Merry Christmas" (n.r: Crăciun fericit), scris cu toate literele, nu "Xmas", ci "Christmas". Pe atunci, telefoanele mobile puteau doar să primească mesaje, nu să le şi trimită. Prin urmare a trebuit să folosim un "calculator SMS" ca să tastăm numărul de telefon şi mesajul. 

Abia după un an au ajuns pe piaţă telefoane mobile pe care se puteau scrie şi trimite mesaje SMS. Dar noua formă de comunicare a devenit, rapid, una extrem de populară. Iar succesul a încurajat căutarea unor noi şi noi funcţii pentru micile telefoane mobile devenite, în zilele noastre, atât de ... inteligente. 

Sociologii spun că mesajele SMS au modificat normele sociale. Spre deosebire de telefoanele vocale, mesajele text nu-l deranjează pe destinatar şi nici nu-l obligă să răspundă. Iar acelaşi mesaj poate fi trimis, simultan, mai multor persoane. Dar schimbarea a adus şi... pierderi.

Până în anul 2010, în toată lumea erau trimis peste ŞASE MII DE MILIARDE de SMS-uri. 

Popularitatea mesajelor a început, însă, să piardă teren în faţa noilor aplicaţii de pe Internet, precum Whats App. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un sfert de secol de la primul SMS! Află ce scria în primul mesaj text trimis