Antena Meniu Search
x

Video Un șofer și-a luat gândul de la mașină, după ce i-a fost ridicată acum 5 luni. Câți bani are de plătit pentru a și-o recupera

Depozitele auto ale primăriilor de sector sunt pline de maşini care au fost ridicate fie pentru că au fost parcate ilegal sau pur şi simplu abandonate. Multe dintre ele sunt recuperate de şoferi în câteva zile, însă altele zac cu lunile pentru că proprietarii nu le mai vor înapoi. Aşa se face că depozitele s-au umplut de epave, în timp ce străzile sunt în continuare sufocate de maşini parcate la întâmplare. 

De Andreea Milea la 24.10.2022, 21:31
Vezi și

Depozitele primăriilor de sector au devenit cimitire de maşini. Multe dintre autoturisme ridicate nu mai sunt recuperate de proprietari, aşa că ajung la casat.

Ionuţ Lazăr, şef birou de ridicări Sector 6: Marea majoritate a proprietarilor ba sunt plecati in străinatate, ba nu îi mai interesează masina respectivă si fac cerere către noi să o ducem la valorificat.

În capitală, sute de maşini zac abandonate pe domeniul public şi devin în timp bombe ecologice. În acelaşi timp, poliţiştii locali ridică zilnic zeci de maşini parcate ilegal.

Ionuţ Lazăr, şef birou de ridicări Sector 6: Le marcăm cu "R" ca în momentul în care ele şi-au făcut termenul de 6 luni plus înştiinţările de la poliţie, să plece spre valorificat.

Pe acelaşi subiect

În parcul auto din Sectorul 6, sunt 200 de maşini care îşi aşteaptă proprietarul

În acelaşi timp, poliţiştii locali ridică zilnic zeci de maşini parcate ilegal. În parcul auto din Sectorul 6, sunt 200 de maşini care îşi aşteaptă proprietarul. Cei care vin să îşi recupereze maşinile parcate ilegal, au de plătit o sumă fixă de 500 de lei la care se adaugă şi taxa de depozitare.

Andreea Milea, reporter Observator: O maşină a fost ridicată dintr-o staţie de autobuz în urmă cu 5 luni iar şoferul nu a venit să o recupereze. Pentru a-şi primi înapoi maşina, proprietarul are de plătit o taxă de 500 de lei la care se adaugă câte 150 de lei pentru fiecare zi în care maşina a stat aici la depozit. Asta inseamnă o sumă totală de 23.000 de lei.

Mai scump decât dacă ar cumpăra o maşină la mâna a doua. În cazul celor care îşi abandonează maşinile, taxa de revendicare este fixă: 500 de lei, indiferent cât de mult stă maşina în depozit. Cum rar se eliberează un loc în depozite, străzile rămân pline de maşini abandonate.

Nu toate primăriile din Capitală ridică maşini. Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 nu au încă platforme şi depozite unde să ducă autoturismele.

Ionuţ Lazăr, şef birou de ridicări Sector 6: Sunt situatiile masinilor abandonate, cele care sunt de mai mult de 6 luni, sunt verificate de colegii de la pol locala si nu au ITP, asigurare valabila si sunt intr-o stare deplorabila. 02.16 Ele sunt luate in evidenţă. După ce îşi fac termenul de 6 luni pe stradă ne cheamă pe noi şi maşina se ridică şi ajunge în parc. În termen de 7 luni maşina este ridicată si ajunge aici în parc. Pentru masinile abandonate taxa e fixă de 500 de lei, nu se percepe staţionare pe zi. Pentru cele parcate neregulamentar e taxa 500 de lei plus 150 de lei pe zi, taxa de staţionare. Avem cazuri de 6, 7 luni a masinilor abandonate"

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un șofer și-a luat gândul de la mașină, după ce i-a fost ridicată acum 5 luni. Câți bani are de plătit pentru a și-o recupera

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături