Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un tronson din Autostrada A3 se închide temporar. Peste 2.000 de paraşutişti NATO participă la un exerciţiu de amploare în zonă

Aproape 2.000 de paraşutişti militari din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos se vor instrui astăzi într-un exerciţiu de mare amploare. Pentru ca totul să fie sub control, o porţiune din A3 urmează să fie închisă. 

de Cristi Popovici

la 13.05.2024 , 09:05

Ploaia a dat peste cap planurile militarilor care au mutat de ieri pe azi spectaculoasa operaţiune de desant aerian. Aşa că spre după amaiză aproximativ 2.000 de paraşutişti din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos vor umple cerul de deasupra Bazei aeriene 71, Câmpia Turzii.

Din motive de siguranţă, pe timpul saltului, circulaţia pe autostrada Transilavania-Tg. Mureş şi Câmpia Turzii va fi oprită timp de 30 de minute, cândva după orele 18. Operaţii similiare se vor desfăşura în această perioadă şi în cinci state aliate şi partenere: Estonia. Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia şi Suedia, realizându-se astfel cel mai mare exerciţiu de desant aerian din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Swift Response, aplicaţia militară care se ţine în Câmpia Turzii şi în zona Sibiului, face parte din Defender 24, cel mai mare exerciţiu al armatei SUA. din Europa, şi înclude peste 17.000 de militari americani şi 23.000 de militari străini din peste 20 de ţări aliate şi partenere. Exerciţiul vine ca un răspuns al NATO la războiul pornit de Rusia în Ucraina şi îşi propune să stabilească legături clare între armatele Europei şi ale Statelor Unite, astfel încât, în cazul unui conflict real cu Federaţia Rusă, timpul de răspuns să fie cât mai scurt, iar militarii şi tehnica să poată fi detaşate rapid în locuri stategice de pe flancul estic al Alianţei. Nu în ultimul rând, exerciţiul îşi propune să descurajeze adversarii, să crească pregătirea şi să întărească Alianţa NATO.

Vezi și
Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Un tronson din Autostrada A3 se închide temporar. Peste 2.000 de paraşutişti NATO participă la un exerciţiu de amploare în zonă