Antena Meniu Search
x

Video Un vehicul care transporta 25 de mineri s-a răsturnat într-o carieră, în Gorj. 3 persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite

Un vehicul care transporta 25 de muncitori s-a răsturnat într-o carieră din localitatea gorjeană Mătăsari. În urma accidentului 3 persoane au murit, iar alte10 au fost rănite. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 

de Monica Palade

la 17.01.2023, 18:11

Vezi și

Numeroase echipaje de intervenție au fost trimise la fața locului din cauza numărului mare de persoane rănite. Vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud. 25 de persoane au fost implicate în accident, dintre care au trei au fost declarate moarte, iar 10 sunt rănite.

Ce spun salvatorii 

In jurul orei 13:30, dispeceratul ISU Gorj a fost anunțat despre producerea unui accident la exploatarea minieră Mătăsari, cariera Jilț Sud. Concret, un camion în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat. La sosirea echipajelor de intervenție s-a constatat că în urma evenimentului 3 persoane erau în stare de inconstiență, iar, inițial, alte 7 acuzau leziuni. Pentru gestionarea eficientă a situației la fața locului s-a organizat un punct medical avansat coordonat de medicul sef UPU-SMURD in care sa fie evaluate toate victimele si sa fie direcționate, in cel mai scurt timp, către unitățile medicale.

Totodata, pentru gestionarea eficientă a situației, centralizarea datelor si comunicarea eficientă cu fortele din teren, la sediul ISU Gorj s-a organizat un centru de comanda format din prefectul judetului, 7 ofiteri, 5 subofiteri din cadrul ISU Gorj, precum si personal din cadrul Serviciului Județean de Ambulanța Gorj. 

Pe acelaşi subiect

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de catre medicii sositi la fata locului, cele 3 persoane aflate in stare de inconstienta au fost declarate decedate. Alte 10 persoane au fost evaluate medical la punctul medical avansat, fiind transportate la spital, in functie de gravitatea leziunilor, astfel:

- 2 persoane au fost preluate de catre elicopterele SMURD si au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova;

-3 persoane au fost transportate cu ambulante la Spitalul Motru;

- 5 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Tg-Jiu.

Toate persoanele transportate la spital sunt constiente si cooperante. Planul rosu de interventie a fost dezactivat incepand cu ora 16:00.

Vehiculul ar fi rămas fără frâne

Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se aflau echipajele de intervenție, informează reporterul Observator Diana Speretoiu.

La fața locului au fost trei echipaje SMURD, două echipaje pentru descarcerare, o autospecială transport victime multiple, opt ambulanțe SAJ și două elicoptere SMURD.

Martorii spun că vehiculul ar fi rămas fără frâne. Minerii abia ieșiseră din tură și se îndreptau spre casă. 

În tanchetă erau și tuburi de oxigen

Un fost lider sindical de la Complexul Energetic Oltenia afirmă că în maşină se aflau inclusiv tuburi de oxigen, iar în locul în care s-a produs accidentul nu e pietriş, e pământ îmbibat, iar utilajul fiind greu, a derapat. ”Echipa de intervenţii mecanice s-a deplasat la un excavator cu tancheta, aşa numim noi maşina respectivă care s-a răsturnat. Acolo, în maşină, cu muncitorii au fost depozitate toate anexele necesare intervenţiei, inclusiv tuburi de oxigen, din cate am înţeles de la colegi. La trecerea unui podeţ, maşina s-a răsturnat. Sunt trei decedaţi, iar unul, din câte ştiu, are spatele rupt. Omul s-a angajat anul trecut şi era bucuros că are un loc de muncă. Au fost duşi la spital. E un dezastru ce s-a întâmplat. Acolo nu e pietriş, e pământ îmbibat, iar utilajul fiind greu, a derapat. Nu se ştie exact câţi oameni au fost în maşină, unii spun că 10, alţii spun că 18”, a declarat pentru News.ro Ion Popescu, fost lider al Sindicatului Renaşterea de la  Complexul Energetic Oltenia 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Un vehicul care transporta 25 de mineri s-a răsturnat într-o carieră, în Gorj. 3 persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite