Antena Meniu Search
x

Galerie foto Unde a fost găsită fata de 13 ani dispărută de o săptămână în Sighetu Marmației

Fetița de 13 ani dată dispărută de părinți în Sighetu Marmației, în urmă cu o săptămână, a fost găsită "întâmplător", în această dimineață. Cel care a dat de copilă a fost chiar șeful Poliției Locale, care a precizat că fata este "vie și ok". Din primele informații, fata a fost găsită într-o cameră insalubră de la Curtea Veche, în centrul orașului Sighet. Era pe o saltea, singură.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.11.2023, 18:59

"În urma unor date și informatii obținute de polițiștii din Sighetu Marmației, astăzi, 13 noiembrie, minora în vârstă de 13 ani, declarată disparută, a fost găsită  într-un imobil de pe raza municipiului. Mulțumim tuturor forțelor de ordine, voluntarilor și tuturor celor care au participat în aceste zile la activitățile de căutare", au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs dispariţia şi pentru a se verifica dacă, pe perioada dispariţiei, fata a fost victima vreunei infracţiuni.

Recompensă de 10.000 de euro

Fata a dispărut în urmă cu o săptămână, moment din care părinții fetei nu au mai avut liniște. A fost căutată cu drone, elicopter şi zeci de voluntari, însă fără niciun rezultat. În disperare de cauză, mama fetei a anunțat că oferă recompensă 10.000 de euro celor care au informaţii care pot duce la găsirea copilei. "Suntem într-o situație disperată. Copilul nostru a dispărut de 6 zile. Primele zile de căutări au fost intense, dar nu s-a găsit. Apelăm la toată țara, părinți, adolescenți, copii, bunici, oricine știe ceva despre locul în care se găsește concret. Oferim 10.000 de euro. Ajutați-ne să ne găsim copilul!". Chiar femeia a fost cea care, marți, 7 noiembrie, a anunţat autorităţile după ce a observat că fiica ei lipseşte.

Copila nu s-a dus în acea zi la şcoală, pe motiv că îi este rău. "A rămas acasă, se simţea prost şi când am venit (n.r. de la serviciu) nu mai era", a declarat ieri mama ei.

Ultimele imagini cu fata dispărută. Copila a fost surprinsă de camere plimbându-se prin oraș

Camerele de supraveghere din oraş au surprins-o pe fata de 13 ani la ieşirea din casă. A plecat în jurul orei 11.00, singură, în direcţia râului Iza, din Sighetu Marmaţiei. Câteva zeci de minute mai târziu, copila era în zona centrală a orașului. Din acest moment, traseul ei este necunoscut. Reapare la ora 17.00, într-un mic magazin de unde îşi cumpără o sticlă cu apă. De marţi seară, când s-a dat şi RO-Alert, zeci de oameni au început să cutreiere străzile din oraş şi pădurile din apropiere. Zona în special vizată a fost Parcul Grădina Morii, locul în care a fost semnalată prezenţa fetei ultima oară. Pompierii au mers inclusiv cu o barcă pe râu pentru a o căuta, iar poliţiştii de frontieră au ridicat drone pentru a putea a vedea imaginea de ansamblu.

Totul a fost în zadar. Până în această dimineață, când fata a fost găsită "întâmplător" chiar șeful Poliției Locale, care a precizat că fata este "vie și ok". Fata era într-o cameră insalubră de la Curtea Veche, în centrul orașului, pe o saltea, singură. 

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Simona Vasiac - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Unde a fost găsită fata de 13 ani dispărută de o săptămână în Sighetu Marmației