Antena Meniu Search
x

ROMÂNIA ALEGE. Ce se ALEGE de ROMÂNIA! DIASPORA VOTEAZĂ

Mii de români stau la coadă, astăzi, în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene, precum Paris, Torino, Viena, München, oamenii venind cu câteva ore înainte de deschiderea secţiilor, pentru a fi siguri că vor vota

Mii de români stau la coadă, astăzi, în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene, precum Paris, Torino, Viena, München, oamenii venind cu câteva ore înainte de deschiderea secţiilor, pentru a fi siguri că vor vota

UPDATE Peste 115.000 mii de români au votat în diaspora până la ora 13.00

UPDATE Mii de români aşteaptă să voteze în Roma, Veneţia şi Bologna

La Veneţia, aproximativ 600 de persoane aşteaptă la voteze la o filială a Institutului Cultural Român, perioada de aşteptare fiind de patru-cinci ore. Cozi nesfârşite şi la Bologna, în faţa Consulatului român.

La Roma, autorităţile au interzis circulaţia rutieră pe strada Serafico, unde este coadă la vot în faţa Consulatului României. La orele prânzului, la Consulatul român de la Torino au sosit jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care peste 5.000 de români stau la coadă pentru a vota.

UPDATE Cei mai mulţi oameni au votat în Italia (29.262), în Spania (24.077), Republica Moldova (15.328), Marea Britanie (5.893), Franţa (5.685) şi Germania (5.635).

În Belgia au votat 4.213 persoane, în Austria 3.106 şi în Cipru 1.724.

1.324 de români au votat în Grecia, 1.522 în Danemarca şi 1.542 în Olanda.

UPDATE Peste 4.000 de români protestează la Munchen

Mulţi dintre cei care aşteaptă la coadă au venit de la distanţe de peste 300 de kilometri pentru a vota întrucât secţia de votare de la Munchen este singura din întreaga Bavarie.

UPDATE Zeci de români aşteaptă să voteze la Oslo

Zeci de români aşteaptă să voteze la Oslo. Coada este mult mai lungă decât în primul tur de scrutin iar numărul celor care vin la ambasada României din Oslo este în continuă creştere.

UPDATE Zeci de români aşteaptă la coadă să voteze în capitala Copenhaga, Danemarca

Zeci de români aşteaptă la coadă să voteze în Copenhaga. Dacă dimineață votul s-a desfăşurat normal, în jurul prânzului, numărul celor care au venit să-şi exercite dreptul de a alege a crescut, fiecare dintre aceştia aşteptând, în medie, o oră pentru a ajunge la urne.

UPDATE Atmosferă tensionată la Paris. Românii sunt nevoiţi să aştepte câteva ore pentru a putea vota

Românii care stau câteva ore la coadă pentru a putea vota la cele două secţii de la Paris scandează mesaje antiguvernamentale şi "Vrem să votăm". Numărul românilor care stau la coadă să voteze este estimat de RFI la 5.000 de persoane.

UPDATE Ambasadorul Ioan Jinga stă la coadă la ICR Londra să voteze

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, aşteaptă alături de numeroşi români să voteze la ICR Londra, unde coada la secţia de votare era de peste 1.000 de oameni încă de la ora locală 8.00.

La 8:00, la o oră de la deschiderea scrutinului, se formase deja o coadă de peste 1.000 de oameni. Cozi s-au format de la primele ore ale dimineţii şi la celelalte două secţii din capitala britanică, de la Ambasadă şi Consulat. Primii români au venit încă din timpul nopţii şi au aşteptat deschiderea urnelor.

În Marea Britanie, unde, potrivit datelor MAE, trăiesc circa 144.000 de români, au fost înfiinţate 11 secţii de vot.

UPDATE Peste 3.000 de oameni, la cozi la Consulatul din Torino

Peste 3.000 de români aşteaptă să voteze, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Consulatului României de la Torino, unii dintre aceştia reclamând că, după ce se intră în grupuri de câteva zeci de persoane, se închid porţile cu lanţuri, iar ei sunt ţinuţi ”ca la grădina zoologică”.

UPDATE Sute de oameni aşteaptă la Chişinău să voteze; cozile s-au format încă de la ora 5.00

Sute de români s-au prezentat la cele patru secţii de votare din Chişinău (două la Consulat şi câte una la Ambasadă şi la ICR) încă de la ora 5.00 dimineaţa, cu două ore înainte de deschiderea urnelor, la ora locală 7.00 (aceeaşi cu ora României).

Românii din Republica Moldova au la dispoziţie 21 de secţii de votare pentru a-şi alege preşedintele.

UPDATE Mii de români la cozi în faţa secţiilor de votare din Paris, Torino, München, Viena

La Paris, unde sunt amenajate două secţii de votare, la deschiderea secţiilor sute de oameni erau deja la coadă.

Alexandru Urdaş, coordonator al Ligii Studenţilor din Franţa, aflat la Paris, a spus că în faţa secţiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane.

”Cam 800 de oameni sunt la coada mai mică şi peste o mie la cealaltă. 800 coada mai mica si peste o mie. Poliţia e cu noi, e linişte, a început ploia. Toată lumea este foarte motivată” a afirmat Urdaş, coordonatorul Ligii Studenților din Franța.

Mii de români stând la cozi şi în faţa secţiilor de votare din Torino, München, Berlin sau Viena.

În Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ROMÂNIA ALEGE. Ce se ALEGE de ROMÂNIA! DIASPORA VOTEAZĂ