Antena Meniu Search
x

Ursul lovit de maşină a agonizat pe şosea 16 ore, apoi, cu ultimele puteri, s-a ridicat (Video)

Surprindere totală, după ce ursul lovit de maşină şi lăsat să agonizeze 16 ore pe o şosea din Harghita, s-a ridicat în momentul în care autorităţile s-au hotărât, într-un final, să tranchilizeze animalul grav rănit.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.11.2019, 17:43

Vezi și

Surprindere totală, după ce ursul lovit de maşină şi lăsat să agonizeze 16 ore pe o şosea din Harghita, s-a ridicat în momentul în care autorităţile s-au hotărât, într-un final, să tranchilizeze animalul grav rănit.

Ursul, de dimensiuni impresionante, a supravieţuit cu răni grave şi fracturi la toate membrele, după ce a fost lovit de o maşină şi aruncat în afara şoselei. Animalul apoi s-a târât înapoi pe şosea, unde a fost păzit de autorităţi toată noaptea, fără să fie luată vreo măsură, aşteptându-se o permisie specială de la minister.

Ursul lovit de maşină acum 16 ore s-a ridicat, apoi a fost tranchilizat

Un şofer din Mureş a lovit un urs, pe şosea, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Praid - Sovata, în Harghita. În urma accidentului doar ursul a fost grav rănit, suferind fracturi la toate membrele. Autorităţile au fost anunţate, însă, de sâmbătă seara, din jurul orei 19, ursul a rămas în agonie pe şosea.

Pe acelaşi subiect

Contactat duminică în jurul orei 11, ministrul Mediului a precizat că situaţia se va rezolva în scurt timp.

Astfel, după 16 ore de chin, animalul a fost tranchilizat, însă este încă în viaţă.

Garda de mediu susţine că a anunţat ministerul, pentru că era nevoie de o permisie specială, având în vedere că animalul era în viaţă şi rănit grav, iar decizia uciderii acestuia în situaţia respectivă trebuia luată la cel mai înalt nivel.

Trebuia decis dacă este tranchilizat şi relocat în pădure, tranchilizat şi apoi un medic veterinar să încerce salvarea vieţii acestuia, sau eutanasiat la faţa locului şi apoi să se urmeze procedurile în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ursul lovit de maşină a agonizat pe şosea 16 ore, apoi, cu ultimele puteri, s-a ridicat (Video)