Antena Meniu Search
x

Video Urșii flămânzi dau năvală în gospodăriile oamenilor: "Ne trezim mâine, poimâine că intră în casă peste noi"

Abia ieşiţi din hibernare, tot mai mulţi urşi coboară în aşezările din zonele de deal şi de munte, în căutare de hrană. Oamenii cer ajutorul autorităţilor, disperaţi că sălbăticiunile le pot omori animalele din gospodarie.

Vezi și

La ceas de seară, un urs a ieşit la plimbare prin Poiana Braşov, în căutare de hrană. Cum a dat cu ochii de lumina lămpii camerei de filmat, a sărit gardul unei curţi şi a dispărut în întuneric.

Altă localitate, alţi urşi. Animalele sălbatice au făcut prăpăd într-o stână din localitatea bistriţeană Romuli. 

Pe aici au săpat urşii, au intrat şi mi-au omorât mieii. Când am auzit câinii lătrând, am ieşit afară, au ieşit trei, unul după altul, au ieşit urşii afară.

Constantin Dancs - tehnician silvic, Ocolul Silvic Comuna Romuli: Pe zi ce trece efectivul lor creşte. Dacă nu se vor lua măsuri, din puctul meu de vedere, o să avem mari probleme.

Pe acelaşi subiect

Zeci de miei, omorâți de urși

30 de miei, ce urmau să fie scoşi la vânzare pentru Paşte, au fost măcelăriţi de urşi înainte ca aceştia să fie puşi pe goană de câini. 

Ioan Rus-proprietar stână: Nu fug de oameni! Ne trezim mâine, poimâine că intră în casă peste noi. Şi ursoaica foarte periculoasă, este cu doi pui de vreo doi ani, se dă după oameni, după noi se dă. Când am ajuns acolo, s-a întors după noi. Sare pe om.

Ioan Monita - primarul comunei Romuli: Din lipsă de hrană, sunt după somnul de iarnă, după o perioadă grea pentru ei, în căutare de hrană, uite că se întâmplă şi astfel de nenorociri datorită faptului că nu e gestionat fondul şi nu se administrează hrană complementară vânatului.

Oamenii dorm cu frica-n sân

Şi în localitatea Bisoca, din judeţul Buzău, oamenii dorm cu frica-n sân, după ce un urs a intrat în mai multe gospodării şi a omorât mai multe animale.

După ce a dat la o parte cinci scânduri, a intrat în curte, a mers pe aici, pe aleia asta. În stânga e grajdul de animale. A intrat, a luat porcul, unul a rămas acolo, a ieşit prin acelaşi loc. 

Localnicii spun că ursul s-a învăţat să facă raiduri prin sat şi că nu se mai sperie de nimic, nici măcar de zgomotele puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Urșii flămânzi dau năvală în gospodăriile oamenilor: "Ne trezim mâine, poimâine că intră în casă peste noi"