Antena Meniu Search
x

Utilajele curăță străzile Capitalei de zăpadă, la cerere, contra unor sume de bani

Vezi și

Utilajele de pe străzile Capitalei sunt adevărate taxiuri în aceste zile. Preiau comenzi pe bandă rulantă, iar deszăpăzirea costă bani multi. Românii care nu mai au răbdare ori speranţă că primăria va face curăţenie şi pe strada lor, plătesc sute de lei.

În sectorul 5 al Capitalei, la un semn făcut cu mâna, utilajele de deszăpezire opresc imediat, ca la taxi. Fiecare centrimetru de zăpadă depus pe stradă e ca aurul pentru cei care se grăbesc să prindă cât mai multe comenzi. Aflăm cât ne costă să dezăpezim pe o porţiune de doar 50 de metri. 

DISCUTIE REPORTER - ANGAJAT FIRMA DE SALUBRIZARE:

- 50 de lei, e bine?

- Hai, că-i bine!

- Mulţumim mult!

- Numai bine!

În acest sector, contractul de salubrizare este plătit din bugetul Primăriei Capitalei. Deşi, am trimis o solicitare scrisă, nu am primit încă un răspuns. Ajungem şi în sectorul şase, unde preţul pentru deszăpezire este 50 de lei dacă lucrează un singur om. 

Aşadar ce era de datoria drumarilor s-a transformat într-o afacere, pentru suma de 50 de lei angajaţii de la firmele de deszăpeziri îţi curăţă atât strada, cât şi locul de parcare. 

I-am arătat imaginile surprinse cu o cameră ascunsă şi edilului. În sectorul 6, valoarea anuală a contractului de salubrizare este de 100 de milioane de lei. Deszăpezirea costă 20 de milioane.

Gabriel Mutu, primar Sector 6:

Noi am depus eforturi extrem de mari pentru a scoate sectorul la luminiă după cele trei zile de ninsoare. Am avut inclusiv nopţile petrecute pe teren şi din păcate se întâmplă şi astfel de situaţii, pădure fără uscături nu există.

În acest sector, firma răspunzătoare de curăţenie este aceeaşi de aproape 18 ani.

Gabriel Mutu, primar Sector 6:

Sunt plătiţi la zi, au primit ceai cald inclusiv pe timp de zi, inclusiv pe timp de noapte, cei care nu au putut pleca acasă au primit cazare gratuită din partea societăţii, au primit hrană, au primit tot ceea ce au nevoie. Este adevărat, salariile sunt mici.

Primarul a anunţat că, în urma reportajului Observator, firma de salubrizare va fi amendată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Utilajele curăță străzile Capitalei de zăpadă, la cerere, contra unor sume de bani