Antena Meniu Search
x

Video Uzina de la Mioveni, trasă pe dreapta din lipsă de piese. Peste 12.000 de angajaţi au rămas în şomaj tehnic

Uzina Dacia şi-a oprit activitatea pentru a doua oră în ultimele 5 zile, din pricina crizei de componete ce afectează industria auto la nivel global. Peste 12 mii de angajaţi au rămas ieri acasă, în şomaj tehnic, iar acest lucru se va întâmpla şi la sfârşitul aceste săptămâni.

de Mariana Zaharia

la 09.02.2021, 09:13

Vezi și

Criza componetelor auto care se întinde pe plan mondial, a forţat şi uzina de la Mioveni să-şi oprească din nou activitatea, iar aproximativ 12 mii de angajaţi au fost nevoiţi să rămână acasă. 

Ion Iordache, lider sindical Dacia: Este o pauză pe care nu o dorim, este o pauză provocată de criza componentelor, şi ca a tare, întreaga industrie constructoare de maşini din Europa a intrat în aceasată, aşa zisă pauză. Nu ne aşteptam la acest lucru, având programate chiar şi sâmbetele să le lucrăm o perioadă lungă de timp.

Angajaţii Dacia sunt fortaţi să rămână acasă din cauza lipsei de microcipuri pentru maşini

După ce anul trecut au avut o perioadă lungă în care nu au lucrat, din pricina pandemiei, acum, angajaţii sunt fortaţi să rămână acasă din cauza lipsei de microcipuri pentru maşini. Marii producători au direcționat de la industria auto, către cea a gadget-urilor, o bună parte din producție.

Viorel Ungureanu, sindicatul Dacia: Nu va fi un puseu foarte puternic şi avem încredre că vom reuşi ca să lucrăm ca şi până acum. 

Nu se ştie dacă se va prelungi criza?

Nu, este un neprevăzut pentru noi toţi. Oamenii sunt puţin îngrijoraţi, dar avem speranţa că se vor găsi soluţii.

Uzina nu duce lipsă de comenzi, însă nu le poate onora, iar acest lucru va determina un număr mult mai mic de maşini produse în comparaţie cu anii anteriori.

Sindicaliştii speră că acestă criză se va încheia abia în luna martie, însă specialiştii estimează că vor fi probleme până la jumătatea anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Uzina de la Mioveni, trasă pe dreapta din lipsă de piese. Peste 12.000 de angajaţi au rămas în şomaj tehnic