Antena Meniu Search
x

Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, în primul trimestru, crede Raed Arafat

Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, în primul trimestru, a precizat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi şeful DSU.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.10.2020, 16:52

Masuri suplimentare anunţate de Raed Arafat
Arafat anunţă că un vaccin pentru coronavirus ar putea fi disponibil anul viitor, iar România este pe lista beneficiarilor - Observator
  • Vaccinul ar putea fi disponibil la începutul anului viitor
  • România este pe lista beneficiarilor

"Noi suntem pe o listă și cred că undeva la începutul anului viitor, undeva în primul trimestru al anului, e posibil să vedem vaccinul, dar nu este nimic sigur, pentru că vaccinurile sunt încă în testare", a precizat Raed Arafat.

Măsuri suplimentare, din cauza creşterii cazurilor de Covid-19

El a precizat că nu cunoaşte să fie vreo discuţie despre instituirea unei noi stări de urgenţă, însă pot fi luate măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului cazurilor.

"Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgență sau nimeni nu a spus că va fi instituită o stare de urgență și trebuie să fie totuși instituite unele măsuri, pentru că unele prefecturi au început să le instituie, pentru că cifra este mai mare și incidența e mai mare și să instituie niște reguli județene, reguli locale în anumite localități și asta ne putem aștepta să crească astfel de măsuri. Fără discuție, aceste măsuri sunt necesare și cea mai necesară este colaborarea oamenilor cu noi precum purtarea măștii, respectarea regulilor, respectarea regulilor de distanțare și acesta este cel mai important lucru", a spus Arafat.

Arafat: "Nu se discută despre lockdown"

"La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown. Dar, putem să spunem că persoanele vulnerabile sunt vulnerabile și asta pune viața în pericol mai mare, din acest motiv.  Purtarea măștii previne și gripa sezonieră și riscul de infectare, așa că revenind la purtarea măștii și igienă, sunt cele mai importante", a precizat şeful DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, în primul trimestru, crede Raed Arafat