Antena Meniu Search
x

Video "Vai, copile, tu ai noroc de la Dumnezeu!" Erik a plătit cu viaţa teribilismul celor 16 ani. Prietenii săi au fost răniţi grav, după ce au acceptat să se urce lângă el

Imagini de o tristeţe copleşitoare în faţa spitalului din Bistriţa! Zeci de adolescenţi s-au adunat să îşi jelească prietenii, după un accident de maşină devastator. Un băiat de 16 ani din Bistriţa a murit, iar şapte amici de-ai lui au fost răniţi într-o cursă ilegală. Cel care a plătit cu viaţa era la volan. Aşteptase să plece părinţii de acasă, le luase maşina şi îşi invitase gaşca la plimbare. A răsturnat, însă, automobilul şi l-a făcut praf. Minorii provoacă, în medie, 10 accidente pe lună, şi majoritatea sunt fatale, spun poliţiştii. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.05.2024 , 19:37

Imagini dramatice, filmate la câteva minute după accident, arată echipajele medicale care acordă primul ajutor adolescenţilor răniţi şi în stare şoc. Bucăţi din maşina distrusă erau împrăştiate pe o rază mare, pe drumul forestier dintre Petriş şi Dealul Negru, la câţiva kilometri de Bistriţa. Pe şoseaua îngustă, medici şi asistenţi şi-au făcut loc cu greu pentru a-i salva pe cei opt tineri care se îngrămădiseră în automobil. 

Martor: - Eşti bine? Şi tu ai fost în maşină? Vai, copile, tu ai noroc de la Dumnezeu!

Filmul tragediei din Bistriţa

Vezi și

La volanul maşinii care s-a răsturnat într-un şanţ era Erik, un băiat de 16 ani, care a plătit cu viaţa teribilismul. A profitat că părinţii lui erau şoferi de TIR şi plecaseră în cursă. A luat cheia maşinii lor şi şi-a chemat prietenii la plimbare. 

Pe acelaşi subiect

Cu doar câteva ore înaintea tragediei, tinerii au fost filmaţi în maşină, când se pregăteau de cursa mortală, în timp ce băiatul de la volan se lăuda, iar prietenii împărţeau pliante electorale. 

Adolescentul, cu permis de conducerea categoria B1, adică pentru maşini cu masa mai mică de 550 kg, a condus mai bine de 15 km, până pe acest drum forestier. E asfaltat, dar e extrem de îngust, astfel că o singură manevră greşită a fost deajuns să-l scoată cu maşina în afara şoselei, unde s-a răsturnat.

După accident au urmat scene zguduitoare. Prietenii băiatului de la volan şi ai pasagerilor s-au adunat în faţa spitalului unde erau internaţi supravieţuitorii. Cu toţii au izbucnit în lacrimi când au aflat că medicii nu au izbutit să îl readucă la viaţă pe Erik. 

Sîrb Crina Maria - IPJ Bistriţa: Din nefericire, accidentul s-a soldat cu decesul tânărului de 16 ani şi rănirea altor 7 persoane care se aflau în autoturism. 

Erik a plătit cu viaţa teribilismul celor 16 ani

Adolescenţii care au supravieţuit sunt încă în stare gravă. Medicii fac eforturi să nu rămână cu sechele după ce abia au scăpat din maşina devenită o epavă. 

Camelia Strungari - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bistriţa: În urma investigaţiilor clinice şi paraclinice, echipa medicală a decis transferarea la secţiile clinice de chirurgie şi ortopedie pediatrică a două unităţi din Cluj-Napoca respectiv Timişoara a două dintre tinere.

Moartea băiatului de 16 ani a produs o undă de şoc în oraşul Bistriţa, unde părinţii lui Erik erau foarte cunoscuţi. Colegii şi profesorii adolescentului au adus astăzi flori şi au prins lumânări în faţa liceului şi în clasa unde învăţa adolescentul. 

Colegă: - Era un suflet foarte pur şi nu făcea rău nimănui. O pierdere foarte mare pentru toţi.

Sorina Peter  - diriginta lui Erik: Era jovial, cu pofta de viata. Era persoana care strangea un grup in jurul sau.

Monica Buboly -  director liceu: A fost probabil un act de teribilism în care el insotit de alti colegi au incercat sa vada cum e sa conduci chiar daca nu ai permis.

Adolescenţii care se urcă la volan înainte să obţină permisul de conducere devine un fenomen alarmant. Tineri teribilişti au provocat anul trecut 115 accidente, în care au murit 18 oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » "Vai, copile, tu ai noroc de la Dumnezeu!" Erik a plătit cu viaţa teribilismul celor 16 ani. Prietenii săi au fost răniţi grav, după ce au acceptat să se urce lângă el