Antena Meniu Search
x

Valul de aer polar a adus ninsori la munte. Vremea rece a făcut probleme și în restul țării

E iarnă în toată regula în mai multe zone din ţară, deşi abia am trecut de jumătatea toamnei! Iar vremea extremă a făcut deja prăpăd. La Păltiniş, un autocar plin cu elevi care mergeau în excursie a rămas înăpezit, iar dascălii au sunat la 112 pentru ajutor.

Vezi și

E iarnă în toată regula în mai multe zone din ţară, deşi abia am trecut de jumătatea toamnei! Iar vremea extremă a făcut deja prăpăd. La Păltiniş, un autocar plin cu elevi care mergeau în excursie a rămas înăpezit, iar dascălii au sunat la 112 pentru ajutor. Zeci de autovehicule au derapat sau au rămas blocate pe mai multe şosele pentru că iarna timpurie i-a surprins nepregătiţi, cu anvelope de vară, pe mulţi dintre şoferi. Mai mult, vântul puternic a făcut şi victime. Un bărbat din Mureş a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste el. La un pas de moarte a fost şi un taximetrist din Capitală, după un incident asemănător

Drumul spre staţiunea Păltiniş arată ca în plină iarnă, iar şoferii care au trecut pe aici fie au reuşit să urce cu greu, fie au rămas înzăpeziţi. La fel s-a întâmplat şi cu autocarul din Dâmboviţa care ducea în excursie 46 de elevi şi şase adulţi, şoferul şi profesorii care îi însoţeau. Speriaţi, oamenii au chemat ajutor la 112.

Jandarmii montani şi pompierii au venit cu mai multe autospeciale şi rând pe rând, cu toţii au fost preluaţi şi transportaţi la cabana unde urmau să se cazeze.

Drumarii au intervenit în permanenţă pentru a curăţa şoseaua, dar degeaba.

Tot din cauza ninsorii, poliţiştii au restricţionat traficul pe DN1A pentru autovehiculele de mare tonaj.

Pe crestele montane, a viscolit ca în decembrie. La Vârful Omu, vântul a suflat cu peste 100 de km pe oră, iar temperatura resimţită a fost de -12 grade.

Şi în Argeş au fost probleme. De data asta pentru ciobanii care au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a-şi coborî de pe versanţi oile rătăcite.

Zăpada de octombrie a prins câţiva turişti pe munte, la Buşteni. Iar pe Transfăgărăşan, utilajele au acţionat continuu.

În jurul cabanelor de pe masivul Şureanu din Alba e zăpadă ca în prag de Crăciun. Iar înspre zonele mai joase, a plouat cu gheaţă.

De altfel, dacă la munte stratul de zăpadă s-a depus considerabil, la oraşe, vremea extremă a făcut şi victime. În Târgu Mureş, un bărbat a fost ucis de un copac doborât de vântul puternic.

În Craiova, trecătorii au sărit în ajutorul unei femei prinse sub crengile unui copac smuls din rădăcini.

Iar în Bucureşti, un taximetrist a fost prins în maşina peste care a căzut un arbore. A supravieţuit şi a fost preluat de o ambulanţă.

Vântul puternic a rupt şi un panou publicitar pe un bulevard din Sibiu, iar câţiva călători au fost în pericol într-un autobuz.

Într-o singură zi, temperaturile au scăzut cu peste 10 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Valul de aer polar a adus ninsori la munte. Vremea rece a făcut probleme și în restul țării