Meniu
Search
x

Un vâlcean s-a spânzurat după ce soția i-a murit de Covid. Gicanu și Maricica au fost înmormântați în aceeași zi

Un bărbat de 50 de ani din Vâlcea și-a pus capăt zilelor, după ce soția sa, o femeie de numai 46 de ani, a fost răpusă de coronavirus. Nenorocirea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în satul Modârceni, din Tomşani, o comună din apropierea oraşului Horezu.  

De Veronica Micu la 20.10.2020, 12:36
  • La scurt timp după ce a aflat vestea că soția sa a decedat, bărbatul s-a spânzurat în garajul casei.
  • Cei doi soți aveau doi copii.

Gheorghe (Gicanu) Ciudică şi soția lui, Maricica, au fost înmormântați duminică, 18 octombrie.   

Femeia a murit la Spitalul din Sibiu, în urma unor complicații apărute după ce s-a infectat cu noul cornavirus. La scurt timp după ce a aflat cumplita veste, soțul ei a decis să-și pună capăt zilelor, fiind găsit spânzurat în garaj.  

Tragedia din familia Ciudică a șocat întreaga comunitate.

"A spus că nu poate trăi fără Maricica lui" 

Oamenii au început să plângă când au aflat despre sfârșitul soților Ciudică.

Chiar dacă Gicanu a spus deseori că el nu-şi concepe viaţa fără soţia lui, nimeni, nici chiar cei apropiaţi, nu a bănuit gestul extrem la care avea să recurgă la scurt timp după aflarea veştii.    

"Erau nişte oameni extraordinari, deosebiţi, la locul lor, cumsecade, extrem de muncitori, cuminţi, cu gospodărie, el priceput la toate, ea o femeie tare bună şi frumoasă", au mărturisit localnicii pentru adevarul.ro.

Localnicii presupun că femeia ar fi luat virusul de la un alt pacient, în salvare:

"Avea probleme cu rinichii, făcea dializă, cam de un an. Mergea la Târgu Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi, sau cam aşa ceva. În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul. Dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei".

Bărbatul a fost găsit spânzurat în garaj

Numai că, într-una dintre deplasările la dializă s-ar fi îmbolnăvit. Vineri, în urma complicațiilor și în ciuda eforturilor depuse de medici, Maricica a murit.

Pentru că nu a putut face faţă şocului provocat de pierderea soţiei, bărbatul de 50 de ani s-a spănzurat în garaj, în timp ce rudele pregăteau cele necesare pentru înmormântarea femeii.

"Acolo l-au găsit, spânzurat. Descoperirea i-a şocat pe toţi. Ştiau că îşi iubeşte foarte mult soţia, dar la aşa ceva nimeni nu s-a gândit. Deşi, el mai spusese că dacă Maricica lui moare de COVID, el nu vrea să mai trăiască", au mai spus apropiații familiei. 

Duminică, 18 octombrie, soţii Ciudică au fost conduşi amândoi pe ultimul drum. 

Cei doi soţi au lăsat în urmă doi copii, o fată şi un băiat, de 25 şi 27 de ani.

"Atâta dragoste nu este de conceput"   

Un bun prieten de familie a publicat, sâmbătă, un mesaj emoţionant pe Facebook: 

"Astăzi putem să scriem o pagină neagră în sufletul nostru. Rămas bun, Maricica, rămas bun, Gicane! Sunteţi mai presus de ce înţelegem noi... Nu am cuvinte. Aşa ceva nici în cărţi nu se scrie, atâta dragoste nu este de conceput: ea s-a dus, el şi-a luat viaţa, ca să fie cu ea, în aceeaşi zi! Dumnezeu să fie cu voi! Fără cuvinte!".   

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un vâlcean s-a spânzurat după ce soția i-a murit de Covid. Gicanu și Maricica au fost înmormântați în aceeași zi