Antena Meniu Search
x

Vali Nebunu din Clanul Sportivilor a fost prins in Italia. Interlopul român se ascundea din 2021, când a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Valentin Eugen Băluș, urmărit internațional și căutat în baza unui mandat european de arestare pentru trecere frauduloasă a frontierei, a fost prins în Italia. Românul de 43 de ani a fost depistat într-un restaurant din Portofino, iar autorităţile italiene au demarat procedurile în vederea predării. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Vali Nebunu, membru al Clanului Sportivilor.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 12:23

Potrivit Poliției Capitalei, "în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române".

Individul a fost găsit într-un local din Portofino, Genova, Italia. Potrivit unor surse judiciare, în momentul legitimării, Vali Nebunu ar fi prezentat un document de identitate al fratelui său, motiv pentru care se va întocmi dosar penal si pentru "fals privind identitatea".

Fugarul va fi extrădat în România

Valentin Eugen Băluș, cu ultimul domiciliu în Sectorul 5 al Capitalei, figura și pe lista urmăriților generali de pe site-ul Poliției Române. Pe numele acestuia, Tribunalul Arad a emis, la data de 20 octombrie 2021, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

politiaromana.ro

"Autorităţile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării. Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE", se mai arată în comunicatul polițiștilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Vali Nebunu din Clanul Sportivilor a fost prins in Italia. Interlopul român se ascundea din 2021, când a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare