Antena Meniu Search
x

Valul de caniculă loveşte România! Temperaturi de CUPTOR

Valul de caniculă care a sufocat Europa ajunge şi la noi. În sudul României, vor fi călduri tropicale. 35-36 de grade la umbră. Va fi greu de respirat, din cauza umidităţii care va atinge pragul critic şi vom resimţi, astfel, temperaturi cu mult peste 40 de grade.

Vezi și

Valul de caniculă care a sufocat Europa ajunge şi la noi. În sudul României, vor fi călduri tropicale, 35-36 de grade la umbră. Va fi greu de respirat, din cauza umidităţii care va atinge pragul critic şi vom resimţi, astfel, temperaturi cu mult peste 40 de grade.

Obosiţi, transpiraţi sau precauţi. Aşa au arătat joi bucureştenii care au fost nevoiţi să suporte temperaturile caniculare. După-amiază, acestea s-au apropiat de 40 de grade.

Valul de aer cald care va lovi vineri în forţă vine din nordul Africii. Este deja cod portocaliu în mai multe ţări din vest, iar temperaturile vor ajunge chiar şi la 40 de grade.

Treptat şi România va fi înroşită.

OANA PĂDURARU, meteorolog de serviciu:

Pe partea de sud, dar mai ales de SV a teritoriului, valorile termice vor fi ridicate. Vor fi cuprinse în general între 33+36 de grade. În zona Olteniei vor fi cele mai ridicate valori de temp +15.28 Aici se vor atinge, frecvent, 34-36 de grade.

În Bucureşti, primăria a organizat un comandament pentru canicula care se va abate peste Capitală.

Pe litoral şi în tot estul ţării va fi cald. Iar în zonele în care nu loveşte canicula, loveşte vijelia. Şi atenţie, vor fi schimbări bruşte de temperatură. Chiar şi 15-20 de grade, în câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Valul de caniculă loveşte România! Temperaturi de CUPTOR