Antena Meniu Search
x

"Vânătoarea" de mine în Marea Neagră a început. România, Bulgaria şi Turcia îşi unesc forţele pentru siguranța traficului maritim

România, Bulgaria şi Turcia îşi unesc forţele pentru a desfăşura operaţiuni de deminare în Marea Neagră. Astfel că, şeful Statului Major al Forțelor Navale a fost prezent, luni, la Istanbul, la Reuniunea Comitetului pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 02.07.2024 , 08:38

Este vorba de un grup de lucru, un task force sau chiar o unitate specială de distrugere a minelor marine, în format de trei, România, Bulgaria şi Turcia. Se unesc, aşadar, pentru acţiuni, în viitor, de distrugere a minelor marine în Marea Neagră.

Principalul scop al acestei grupări navale este acela de a menţine siguranţa traficului maritim pe Marea Neagră prin diverse activităţi, nu doar de supraveghere, ci şi de recunoaştere şi neutralizare a minelor marine, dar şi activităţi conexe de căutare şi salvare pe mare.

Comanda este la Turcia, în primele șase luni, urmând ca următoarele șase luni să fie preluată de Bulgaria şi apoi de către Forţele Navale Române. De când a început războiul în Ucraina, Forţele Navale au distrus peste 90 de mine marine, acestea fiind, majoritatea, în apropierea acţiunilor de război. Au fost bombardamente în localităţile cu deschidere la Marea Neagră şi nu numai, iar acestea continuă.

Vezi și

Aşadar, pe o perioadă de trei ani de acum încolo, această grupare specială, această unitate navală va avea acest scop, această misiune de a distruge minele marine din Marea Neagră şi de a asigura, în acelaşi timp, un trafic maritim normal în ceea ce priveşte traficul la Marea Neagră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » "Vânătoarea" de mine în Marea Neagră a început. România, Bulgaria şi Turcia îşi unesc forţele pentru siguranța traficului maritim