Antena Meniu Search
x

Vasilică şi Alina, pompieri paramedici la ISU Bucureşti-Ilfov, erau în concediu la Mamaia când au salvat un băieţel de 5 ani, înecat în mare

Vasilică şi Alina, pompieri paramedici la ISUBucureşti-Ilfov, erau în concediu la Mamaia când au salvat un băieţel de 5 ani, înecat în mare. Cei doi, soţ şi soţie, au reacţionat imediat şi au reuşit să readucă la viaţă copilaşul care nu mai respira.

Vasilică şi Alina, pompieri paramedici la ISUBucureşti-Ilfov, erau în concediu la Mamaia când au salvat un băieţel de 5 ani, înecat în mare. Cei doi, soţ şi soţie, au reacţionat imediat şi au reuşit să readucă la viaţă copilaşul care nu mai respira.

Sunt eroii zilei. Stăteau liniştiţi la plajă şi se bucurau de soare, duminică după-amiază. "Am văzut tăticul cum venea cu copilul în braţe, îl ţinea cu capul în jos, făcuse spume la gură. Au venit repede doi paramedici, turişti, erau aici pe plajă.", avea să îşi amintească unul dintre martori.

Tatăl şi băiatul se jucau în apă la 15 metri depărtare de ţărm. La un moment dat, bărbatul şi-a luat privirea de la cel mic, suficient timp cât băieţelul să cadă de pe colac şi să se ducă la fund. Când şi-a dat seama ce s-a întâmplat, tatăl şi-a luat fiul în braţe şi a fugit spre mal cerând ajutor. 

A avut noroc, Vasilică şi Alina erau acolo, întâmplător. Sau poate nu, poate că era acolo îngerii salvatori ai copilaşului care nu mai respira. Amândoi sunt pompieri la ISU Bucureşti-Ilfov şi au calificare de paramedici. Pentru Observator, Vasilică a povestit momentele cruciale de duminică. 

"Era scos pe mal de către tatăl său, care ţipa. Copilul nu respira. Cinci ventilaţii, după care copilul a vomitat şi şi-a revenit uşor. Au venit salvamarii şi am reuşit să îi dăm oxigen.", spune bărbatul cât un munte. Ce înseamnă ventilaţie? Respiraţie gură la gură. Ar fi putut să facă oricine asta, dar Vasilică spune că puţini mai au cunoştinţe elementare de prim ajutor. Cu toate astea, el laudă toţi oamenii prezenţi în momentul acela la plajă: "Oamenii au fost foarte receptivi când am cerut umbră, prosop curat, apă să îl spălăm."

Şi deşi el şi soţia lui sunt cei care au înfăptuit un miracol, Vasilică e de părere că la mijloc e mai mult decât atât: "Dumnezeu a fost bun cu noi şi a fost o zi bună."

Alina crede că e important ca din ce în ce mai muţi oameni să înveţe noţiunile elementare de prim ajutor. Şi niciodată să nu crezi că totul e pierdut: "Indiferent dacă respiră sau nu copilul, trebuie acordat primul ajutor. Cele cinci ventilaţii fac diferenţa, îl obligă să scoată afară apa înghiţită."

Alina şi Vasilică au şi ei un băieţel şi recunosc faptul că dincolo de instinctele lor de paramedici salvatori, postura de părinţi i-a făcut şi ea să nu stea nicio clipă pe gânduri atunci când au sărit în ajutorul copilului de 5 ani şi l-au salvat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vasilică şi Alina, pompieri paramedici la ISU Bucureşti-Ilfov, erau în concediu la Mamaia când au salvat un băieţel de 5 ani, înecat în mare