Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vatmanul care a lovit mortal un şofer în Bucureşti, pozitiv la Drug Test. Cum s-a produs accidentul

Accident grav în această dimineaţă în Capitală. Un șofer a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tramvai. Vatmanul a ieșit pozitiv la DrugTest. Din primele cercetări, şoferul a virat la stânga şi a fost prins, în urma impactului, între tramvai şi un stâlp. Lovitura a fost atât de puternică, încât autoturismul s-a rupt în două, iar bărbatul aflat la volan nu a mai putut fi salvat. 

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 14:06

Accidentul a avut loc pe șoseaua Progresului, în jurul orei 7 şi 20 de minute.

"Mașina a încercat să iasă dintr-o parcare a unui supermarket din câte am înțeles și a fost lovită în plin", spune un martor. 

Impactul a avut loc atunci când autoturismul a făcut un viraj stânga şi a ajuns pe linia de tramvai. Pompierii au intervenit cu un echipaj de descarcerare deoarece şoferul a rămas blocat în autoturismul care a fost făcut bucăţi.

Vezi și

"Neatenţia bănuiesc! Nu am idee! L-a prins între stâlp şi tramvai!", povesteşte alt martor.

Pe acelaşi subiect

Şoferul a murit în urma impactului

Martorii care se aflau în apropiere povestesc că au fost şocaţi când au văzut cum arăta maşina, după impact. Era ruptă în două

"Eram în tramvaiul 25. Ne-a spus vatamanul că trebuie să coborâm pentru că este un accident. Am coborât. M-am îndreptat spre locul accidentului și când am ajuns acolo nu mi-a venit să cred ce am văzut", spune un martor.

Traficul a fost restrictionat în zona de polițiști timp de aproape 3 ore, iar 5 linii de tramvai care traversează strada Progesului nu au circulat pana când au fost finalizate cercetările la fata locului.

În urma cercetărilor vatmanul a ieşit pozitiv la DrugTest

Ar fi vorba despre substanţa amfetamină, iar bărbatul a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltare de probe biologice. Surse Observator spun că el ar fi prezentat poliţiştilor, acte medicale, potrivit cărora urmează un tratament. 

"Tipul acesta de accidente nu trebuie să aibă loc. În general șoferii și vatmanii STB sunt verificați medical din 6 în 6 luni pentru că așa spune legea și suntem atenți la asta. E prima oară când aud de o suspiciune cu privire la folosirea de substanțe. O să mă interesez cu privire la procedurile pe care le avem în legătură cu asta", spune Nicuşor Dan, Primarul Capitalei.

La cercetarea acestui accident polițiştii au folosit un sistem nou achizionat, este vorba despre un scanner care permite o mai mare acurateţe în ceea ce priveşte locul accidentului, distanţele şi dinamica unui eveniment rutier.

"Este un element care ne ajută să stabilim vinovăția în producerea accidentului. Toate mijloacele materiale de proba identificate care sunt vizibile ochiului uman în momentul de față le transpunem 3 d și le măsurăm, mai exact acest sistem având o eroare de 1 milimetru", spune Vlad Lupescu, şeful Biroului Criminalistic, Brigada Rutieră. 

În urmă cu şapte luni, fix în acelaşi loc a avut loc un accident similar. Un şofer a fost lovit de tramvai. Doar că spre deosebire de accidentul de astăzi, şoferul de atunci a supravieţuit. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vatmanul care a lovit mortal un şofer în Bucureşti, pozitiv la Drug Test. Cum s-a produs accidentul