Antena Meniu Search
x

Video "Vedeta" unui festival culinar din Cheile Olteţului. Turiştii s-au înghesuit să guste dintr-un preparat specific ciobanilor din zonă

Varză fiartă, fasole cu ciolan sau mămăliguţă cu tocană ciobănească. Acestea sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care turiştii care au poposit astăzi în Cheile Olteţului, din Gorj, le-au putut savura. Festivalul mâncărurilor tradiţionale din Oltenia se află la prima ediţie, iar pentru că a avut succes, organizatorii vor să-l facă tradiţie. 

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 21:02

Vezi și

A fost coadă la Festivalul "Bucătăria noastră tradițională" din Gorj. Sute de oameni au venit să deguste bunătăţile gătite chiar în faţa lor. Una dintre mâncărurile cele mai apreciate a fost tocanul de Novaci, un preparat cu tradiţie în casele ciobanilor din zonă, făcut la ceaun, la foc domol.

Reporter: Au fost curioşi oamenii să guste?

Marius, participant: Da, sunt foarte curioşi şi chiar le place tocanul de Novaci.

Şi asta nu e tot cu ce s-au putut delecta pofticioşii.

Pe acelaşi subiect

Participant: Am pregătit o tocană haiducească, cu ciuperci şi smântână şi un bulz tradiţional, mămăligă şi brânză de burduf. Reţeta o ştiu de la bunicul meu, unul dintre ei a fost cioban la origini şi când mergeam la munte, făcea această tocană.

Iar cu o aşa ofertă, nu e de mirare că oamenii s-au înghesuit să guste preparatele.

Tineri: Extraordinar de bun, este o atmosferă foarte faină. 

Turişti: Fac lucruri frumoase, menţin tradiţiile şi mâncarea dintotdeauna a avut gust aici. Şi are gust. Lumea vine, stă pe iarbă, mănâncă.

Turiştii, întâmpinaţi cu preparate tradiţionale, în Gorj

Pentru că localnicii, dar şi turiştii au fost încântaţi de festival, organizatorii vor să continue şi anii următori.

Dorin Teodorescu, Asociaţia "Oltenia de sub munte": Dorim să dezvoltăm şi aceste puncte gastronomice, ce înseamnă că oamenii, producătorii din zonă pot să servească masa turiştilor.

Gheorghe Epure, primar Polovragi: Trebuie să scoatem în faţă bucătăria veche, bucătăria tradiţională, care ne reprezintă.

La eveniment au participat bucătari din zece localităţi din Gorj şi Vâlcea, iar preparatele au fost oferite doritorilor pe gratis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Vedeta" unui festival culinar din Cheile Olteţului. Turiştii s-au înghesuit să guste dintr-un preparat specific ciobanilor din zonă