Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Cetăţilor Dacice la Cricău. Sute de turiști participă la cel mai vechi festival dedicat reconstituirilor istorice din România

Cel mai vechi festival de reconstituire istorică din România a transformat comuna Cricău din județul Alba într-o fortăreață a dacilor și a romanilor. Pe lângă lupte între gladiatori, dansuri de nimfe și tabere militare, cei prezenți asistă și la concerte şi spectacole cu foc. Atractive sunt şi expozițiile de pictura în piatră, sau cele de port tradițional și obiecte vechi.

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 09:11

Vezi și

Cine nu are istorie, nu se poate gândi la viitor pare a fi mesajul Festivalului. Timp de trei zile în comuna din Alba s-a retrăit istoria dacilor și  romanilor și zeci de trupe de voluntari, din toate părţile ţării s-au înscris la eveniment. Sute de turişti s-au bucurat de spectacolul oferit. 

Sorin, turist: "Totul e spectaculos. Trebuie să ne gândim şi la vechii noştri daci, Cum au trăit pe vechile noastre meleaguri."

De departe cele mai spectaculoase şi urmărite au fost luptele între cele 5 cetăţi ale judeţului, unde voluntarii înscrişi au atras toate privirile.

Participant la festival: "Eu îl întruchipez pe Legius Proculus, Legius Proculus a fost comandantul cavaleriei. Imediat o să ne pregărim să mergem la bătălia finală care se va desfăşura aici la Cricău la Festivalul cetatilor dacice."

Pe acelaşi subiect

 Reporter: "Ce-aţi vazut până acum?" 

Turist: "Păi...numai istorie, numai istorie. Ne-am întors în timp."

Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării s-a numărat şi el printre vizitatori.  A trecut pe la toate standurile unde a aflat poveştile obiectelor vechi expuse şi a asistat la câteva lupte dintre soldaţi şi gladiatori. 

Adrian Vestea, ministrul Dezvoltării: "Chiar sunt impresionat să văd câte grupuri de reconstituire istorică sunt prezente la acest eveniment. Este un eveniment extrem de autentic şi vreau să-i felicit pe toţi cei care, de la cei mici la cei în vârstă se pregătesc în decursul anului."

Cei care vor să participe la o lecţie vie de istorie, pot să o facă şi astăzi, mai ales că organizatorii au pregătit un program spectaculos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Festivalul Cetăţilor Dacice la Cricău. Sute de turiști participă la cel mai vechi festival dedicat reconstituirilor istorice din România