Antena Meniu Search
x

"Viziune 2020". Marcel Vela a anunţat investiţii în valoare de 3,2 miliarde de lei, pentru achiziţii şi pregătirea echipajelor de intervenţie (Video)

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a anunțat adoptarea unei hotări de către Guvern, prin care se aprobă nota de fundamentare pentru proiectul "Viziune 2020".

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 21:23

Vezi și
  • Investiţie de 3,2 miliarde de lei, anunţată de Vela
  • Se vor cumpăra autospeciale, elicoptere, o navă şi şalupe

Proiectul are o valoare totală de 3,2 miliarde de lei, iar din această sumă 2,7 miliarde ar fi fonduri externe, potrivit ministului Vela. El a adăugat că prin acest proiect se doreşte creşterea nivelului de pregătire şi o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie. 

"Obiectivul nostru este protejarea vieţii, protejarea cetăţenilor. Trebuie să fim pregătiţi, pentru a răspunde eficient şi operativ în toate situaţiile de criză, în situaţie de calamităţi, sau atunci când este nevoie pentru a proteja viaţa şi bunurile cetăţenilor. Există şi o listă de achiziţii: 60 de autospeciale de descarcerare, 49 de containere cu echipamente individuale de protecţie, 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare. 276 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 33 de centre de comunicaţii pentru punctele de comandă mobilă/medii, 18 autoplatforme, 42 de autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă la înaltă presiune şi hidroperforare, o navă multirol, trei şalupe multirol şi un centru naţional de răspuns la dezastre, unde toţi cei care lucrează în acest domeniu vor avea un centru operaţional de comandă la nivelul Capitalei. Totodată, sunt prevăzute în această sumă şi un număr de 12 elicoptere, dintre care 6 elicoptere uşoare, deja în formă de achiziţie şi livrare, iar 6 elicoptere medii şi grele, pentru uscat şi pentru zona maritimă, care sunt în prezent în procedură de negociere competitivă. Dorinţa noastră este de a dota cât mai bine şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie, din cadrul ministerului Afacerilor Interne, pentru a face faţă la orice provocări", a declarat Marcel Vela.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Viziune 2020". Marcel Vela a anunţat investiţii în valoare de 3,2 miliarde de lei, pentru achiziţii şi pregătirea echipajelor de intervenţie (Video)