Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ despre români! Reacţii DURE în Peninsulă (VIDEO)

Comunitatea românească din Italia, alături de ambasadorul României în Peninsulă, au reacţionat dur în urma unei afirmaţii cel puţin şocante, făcută pe Facebook, de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Luigi Di Maio. 

de Redactia Observator

la 12.04.2017 , 10:13

Comunitatea românească din Italia, alături de ambasadorul României în Peninsulă, au reacţionat dur în urma unei afirmaţii cel puţin şocante, făcută pe Facebook, de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Luigi Di Maio. 

Din moment ce în Italia nu se doreşte ca justiţia să funcţioneze, nu este de mirare că atragem infractorii. Iar asta în timp ce oamenii de afaceri italieni fug acolo unde sistemele judiciare sunt mai eficiente, cum este România", a scris Di Maio pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Mesajul transmis de politicianul italian a stârnit furie în rândul comunităţii româneşti din Peninsulă, iar ambasadorul român în Italia, George Gabriel Bologan, a declarat pentru jurnaliştii publicaţiei La Stampa că este "îngrijorat" de afirmaţiile lui Luigi Di Maio.

"Sunt îngrijorat pentru că aceste cuvinte rănesc familii mixte, iar copiii pot fi umiliţi pentru că sunt mai lipsiţi de apărare. Lor trebuie să li se protejeze demnitatea şi demnitatea naţională, dar şi europeană. Cuvintele pot da încredere, transmite emoţii sau pot face ca visele lor să se prăbuşească", afirmă ambasadorul român într-o scrisoare deschisă.

"Comunitatea românească din Italia este foarte bine integrată şi apreciată pentru cotribuţia ei în diverse domenii. Mulţi dintre românii care lucrează pe şantiere sunt foarte apreciaţi pentru munca lor, alţii aduc alinare persoanelor imobilizate, sunt medici şi asistente care dau speranţă şi aduc zâmbet pe feţele bolnavilor, sunt ingineri, profesori, cercetători, studenţi, artişti care contribuie la dezvoltarea Italiei.

Cunosc tineri muzicieni, cu dublă cetăţenie, care au adus premii pentru Italia. Speranţa mea este că România şi Italia vor reprezenta un exemplu şi un model de urmat în ceea ce priveşte integrarea şi prietenia între ceteţenii europeni", a mai transmis diplomatul român.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ despre români! Reacţii DURE în Peninsulă (VIDEO)