Antena Meniu Search
x

De ce a anunțat Ministerul Apărării ruta convoaielor americane prin țară. Imagini cu blindatele Stryker în drum spre Constanța

Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnica militară SUA care fac parte din Task Force (TF) Cougar sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Pe traseul, convoiul va fi însoţit de Poliţia Militară. Tehnica de luptă, după intrarea în ţară, convoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 11:34

Vezi și

”Chiar în aceste momente, convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti - Mihail Kogălniceanu”, anunţă, joi dimineaţă, Ministerul Apărării.  

Este vorba despre cei o mie de soldaţi pe care Statele Unite au anunţat că îi vor mobiliza în ţara noastră pentru a ţine piept unei Rusii tot mai agresive. Convoiul militar uriaş s-a pus în mişcare miercuri dimineaţă, de la baza Vilseck, din Germania. Sodaţii sunt parte a Regimentului 2 Cavalerie, cel mai longeviv regiment de cavalerie din armata americană.

Au mai fost şi în trecut în ţara noastră, pentru exerciţii militare comune. Sub deviza "Toujours Pret", Întotdeauna Pregătiţi, ei sunt antrenaţi să se deplaseze rapid, oriunde e nevoie. Se bazează în principal pe vehiculele blindate Stryker, dotate cu un tun de 30 mm, ce poate declanșa un foc devastator asupra unui inamic. De asemenea unele vehicule Stryker au fost echipate cu rachete antitanc sau cu mortiere. 

De ce a anunțat Ministerul Apărării ruta convoaielor

Pe acelaşi subiect

Mulți dintre români s-au întrebat de ce a fost făcută publică ruta blindatele americane Stryker. Una din explicații ar fi din rațiuni de trafic. Ministerul Apărării a precizat că, pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliţia Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricţii rutiere. Tehnica militară a intrat în ţară miercuri seară, în jurul orei 22.00, iar după trecerea frontierei onvoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac.  

Primul convoi militar american a intrat în România miercuri seară, pe la vama Nădlac

Un prim convoi cu tehnică militară a unui detaşament american a intrat în România miercuri seară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, în timp ce alte două convoaie au sosit pe parcursul nopţii. Toate cele 3 convoaie au început să se deplaseze spre Constanţa joi dimineaţă. Fiecare din cele trei convoaie este format din 16 camioane.

Convoiul format din transportoare blindate şi echipamente militare a avut culoar special de trecere la frontieră, iar camioanele s-au oprit într-o parcare din punctul de frontieră, unde au rămas până dimineaţă.

Comandantul Batalionului 191 Infanterie Arad, locotonent-colonel Ioan Sorin Semeniuc, care a întâmpinat camioanele americane, a declarat că acestea au venit din Germania, cu destinația Baza Mihail Kogălniceau din Constanţa.

"A intrat în ţară primul convoi dintr-o serie de trei care transportă tehnică militară din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac până în baza Mihail Kogălniceau. Şoferii au parcurs deja formalităţile vamale, urmează ca şi celelalte două convoaie să parcurgă aceleaşi formalităţi, iar la momentul ajungerii ultimului şofer în parcare toţi vor executa timpul legal de odihnă, ulterior vor începe deplasarea escortaţi de echipaje de poliţie militară", a declarat Semeniuc.

MApN a informat că restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » De ce a anunțat Ministerul Apărării ruta convoaielor americane prin țară. Imagini cu blindatele Stryker în drum spre Constanța