Antena Meniu Search
x

Video Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E varză, daună totală"

Zeci de locuitori din Reşiţa şi-au văzut munca luată de potop: maşini cu daună totală, case pline de noroi. Unuia dintre locuitori viitura i-a distrus maşina abia cumpărată, la care mai are rate încă patru ani. Cum oamenii nu aveau asigurări, nu îi va despăgubi nimeni. Specialiştii spun că în jumătate de oră a plouat atât de mult încât apa ar fi putut umple 31 de bazine olimpice de înot. 

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 19:18

Vezi și

Valul uriaş de apă a luat pe sus maşinile şi le-a purtat pe străzi ca şi cum ar fi fost de jucărie. Autoturismele s-au ciocnit cu putere unele de altele. Oamenii au privit îngroziţi de la ferestre ce se întâmplă în oraşul lor. 

Localnic: Mai mult decât o apocalipsă. Nu mai am cum să o pornesc şi e făcută ferfeliţă. Şi pe stânga şi pe dreapta. A venit ca şi când venea Bârzava cel mai tare, la un metru şi ceva, valuri-valuri. Cu lemne din pădure. Nu vine Dunărea la Cazane aşa puternic cum a venit de pe deal. 

Iulia Pop, Reporter Observator: Niciuna din cele 20 de maşini aflate pe stradă nu au scăpat de furia apelor. În curţi oamenii au nevoie de ajutorul pompierilor. De altfel, întreaga stradă este un furnicar şi fiecare încearcă să se descurce aşa cum poate.

Furtună în Reșița. Un localnic a rămas fără maşina nou nouţă, dar cu rata

Pe acelaşi subiect

Localnic: Acum am cumpărat-o, sunt două săptămâni de când am cumpărat-o. Mi-a făcut-o praf. Pentru copii am luat-o. Plătim rata, patru ani plătim rata. Asta e! E varză, e daună totală! E lovită toată, am şi parbrizul crăpat cum s-a lovit în bloc.

În case noroiul e până la genunchi. Cu mic, cu mare, oamenii lucrează necontenit. Autorităţile susţin că au luat luate măsuri pentru preveni dezastrul.

Călin Daniel, Primăria Reşiţa: Am ştiut de săptămâna trecută că vor veni precipitaţii. Vineri am curăţat acest decantor aici, în capătul străzii. Nu ne aşteptam să se întâmple asta. Ploile au fost atât de puternice, din păcate, în 20 de minute s-a umplut decantorul. 

Oamenii spun că pământul era saturat cu apă după ploile din ultimul timp. Iar ieri au căzut 70 l/mp în nici jumătate de oră. Specialiştii au făcut şi un calcul: se puteau umpe 31 de bazine olimpice de înot la ploaia de ieri. 

Fără asigurări la case sau la maşini, oamenii aşteaptă o soluţie de la autorităţi

Călin Daniel, Primăria Reşiţa: Se va analiza cu siguranţă de către Consiliul Local şi de către domnul primar situaţia şi cu siguranţă nu vor fi lăsaţi de izbelişte.

Probleme au fost şi la uzina de apă din oraş. 

Iulia Pop, Reporter Observator: Alunecarea de teren de aici a fost atât de puternică încât a doborât inclusiv acest stâlp de electricitate. Este cel care alimentează cu energie electrică uzina de apă a Reşiţei.  

Într-un alt cartier de la marginea oraşului, un mal de pământ a luat-o la vale şi a intrat în mijlocul unei case. Oamenii s au trezit cu tonele de moloz și piatră în bucătărie și în două camere.

Proprietar: Totul s-a întâmplat foarte repede, nici nu am apucat să realizăm. A venit viitura şi s-a dus mai bine de jumătate de drum de sus cu tot de teren la vale.  

Pentru că nu au reuşit să scoată muntele de pământ cu lopata, oamenii au adus un excavator să elibereze casa. Pericolul nu a trecut. Zonele lovite ieri de inundaţii şi vijelii sunt şi astăzi sub cod portocaliu de ploi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E varză, daună totală"