Antena Meniu Search
x

Vincenza este rezidenta din Italia care lucreză în prima linie la Arad și l-a impresionat pe ministrul Sănătății

Vincenza este rezidenta din Italia care lucreză în prima linie la Arad și l-a impresionat pe ministrul Sănătății. Tânărul medic a terminat facultatea în România și nu a mai fost acasă din ianuarie. Alături de ea, la Arad, sunt alți 14 rezidenți italieni.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 03.04.2020, 12:54

Coronavirus în România
Vincenza este rezidenta din Italia care lucreză în prima linie la Arad și l-a impresionat pe ministrul Sănătății - Captură video
  • 15 rezidenți italieni sunt în spitalul din Arad.
  • Vincenza e dintr-o familie de medici.

Vincenza este rezidenta din Italia care lucreză în prima linie la Arad și l-a impresionat pe ministrul Sănătății. Tânărul medic a terminat facultatea în România și nu a mai fost acasă din ianuarie. Alături de ea, la Arad, sunt alți 14 rezidenți italieni.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vizitat spitalul din Arad unde mai mulți medici au demisionat, speriați de epidemia de coronavirus, de lipsa materialelor de protecție și de perspectiva îmbolnăvirii. Acolo el a găsit în prima liniei a luptei cu epidemia o rezidentă din Italia.

"Avem un personal cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat să văd, cel puțin aici la corturi, o tânără din Sicilia, rezidentă, care ne tratează pe noi. Cred că și acesta este un motiv pentru care medicii noștri ar trebui să înțeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună, toți.", a spus Nelu Tătaru.

Vicenza Del Vecchio, 25 de ani, este rezidenta din Italia care l-a impresionat pe ministru. E în prima linie, la cortul de triaj, amplasat la intrarea în curtea spitalului, acolo unde sunt verificați toți cei care doresc să ajungă să fie consultați de medici. Vincenza a fost intervievată de TV Arad.

Pe acelaşi subiect

Medicul rezident provine dintr-o familie din Sicilia, tatăl ei fiind tot medic. A ales aceeași meserie și a absolvit Medicina la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad. A terminat facultatea în iulie 2019 și în decembrie a luat examenul de rezidențiat. 

"Familia m-a sprijinit, dar și mie îmi place medicina, fiindcă așa pot să ajut semnificativ oamenii. Vreau să știu, să învăț cât mai multe. Mi-e frică doar să nu devin un pericol pentru familie, pentru cei apropiați, să nu îi infectez. Dar în rest nu mă tem, asta e responsabilitatea medicului, să ajute, să trateze orice om, orice bolnav. Așa că nu mă mai gândesc că un pacient ar putea avea coronavirus și că m-aș putea infecta, ci vreau doar să ajut. Am ales medicina de urgență fiindcă aici se învață mult, trebuie să acționezi rapid, se intră în profunzimea problemelor.", spune Vincenza.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rezidenta din Sicilia face ture de câte 12 ore la triajul spitalului din Arad. Spune însă că niciodată nu s-a gândit să dea înapoi: "Am venit din ianuarie înapoi în România și de atunci nu am mai fost în Italia. Am rămas să fiu de folos. Dacă aș renunța după numai câteva luni, dacă aș ceda în fața primului obstacol, asta ar însemna că munca de medic nu e pentru mine. Nu, eu nu vreau să renunț, vreau să merg mai departe, să învăț, să lupt, să fiu un medic bun, care să ajute."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vincenza este rezidenta din Italia care lucreză în prima linie la Arad și l-a impresionat pe ministrul Sănătății