Meniu LIVE
Search
x

Video Viol într-o casă de copii din Huedin. Adolescentul agresor, trimis în arest la domiciliu în acelaşi centru unde este şi victima

Caz revoltător la o casă de copii din Huedin. O fată de 16 ani a fost violată de un băiat de aceeaşi vârstă cu ea în curtea centrului. Şi culmea, judecătorul a decis ca violatorul să fie trimis în arest la domiciliu, adică în acelaşi centrul unde este şi fata.

De Alex Prunean la 24.10.2021, 19:39
Vezi și

Agresiunea a avut loc seara, după ora 21. Băiatul, abia ieşit din izolare după ce a intrat în contact cu un bolnav de Covid, a profitat de neatenţia supraveghetorului. A dus-o cu forţa pe adolescentă într-un loc restras al curţii şi a abuzat-o.

Nicoleta Molnar, şef DGASPC Cluj: ”Sunt cinci case de tip familiar, trei case pentru băieţi, două case pentru fete şi este normal să se întâlnească, au activităţi împreună, se vizitează unii pe ceilalţi”.

Când a reuşit să scape, fata a anunţat îngrijitorul. Angajatul a chemat imediat poliţia.

Victima este o fată de 16 ani

Pe acelaşi subiect

Alexandra Luca, IPJ Cluj: ”Poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei case de tip familial din oraşul Huedin cu privire la faptul că asupra unei tinere de de 16 ani, instituţionalizată la acea unitate, ar fi fost exercitat un act sexual de către un tânăr, în curtea acelui centru”.

Alex Prunean, reporter Observator: ”În faţa poliţiştilor, adolescentul şi-a recunoscut fapta, astfel că a fost reţinut 24 de ore. A fost eliberat a doua zi pentru că judecătorul de drepturi şi libertăţi l-a plasat în arest la domiciliu într-o cameră a aceluiaşi centru familial”.

Angajaţii centrului vor trebui de această dată să îl supravegheze să nu ia legătura cu fata. Direcţia Generală de Asistență și Protecție a Copilului face separat o anchetă pentru a afla cum sunt îngrijiți copiii şi de ce au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Ce spun psihologii despre traumele violului

Lenke Iuhos, psiholog: ”Orice abuz sexual aduce nişte trăiri emoţionale intense, puternice, pentru care persoana nu este pregătită. Aceste emoţii apar în amintiri. Memoria aduce la suprafaţă aceste amintiri și astfel apar tulburări emoţionale”.

Pentru că este minor, adolescentul ar putea primi cel mult jumătate din pedeapsa care e între un şi jumătate şi cinci ani de închisoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Viol într-o casă de copii din Huedin. Adolescentul agresor, trimis în arest la domiciliu în acelaşi centru unde este şi victima