Antena Meniu Search
x

Video Violatorul fetei de 17 ani, liber o zi pentru că judecătoarea nu a dat sentinţa la timp. Familia victimei s-a baricadat de teama răzbunării promise de agresor

Un recidivist acuzat de viol s-a plimbat liber mai mult de 24 de ore, din cauza unei nesincronizări din Justiţie. A fost dus în faţa unei judecătoare când mai erau câteva minute şi expira ordonanţa de reţinere, iar magistratul nu a putut da sentinţa în timp util, s-a scuzat judecătoarea. Victima, o fată de 17 ani, şi familia ei şi-au petrecut noaptea baricadaţi în casa de teama răzbunării pe care le-o promisese suspectul. Modul în care a fost orchestrat dosarul este cercetat acum de Curtea de Apel Cluj.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.02.2023, 19:43

Vezi și

Bărbatul de 44 de ani acuzat de viol şi adus în cătuşe la judecătoria Dej a plecat cu mânile în buzunar şi fără nicio grijă. Fluiera chiar pe sub geamul judecatoarei care îi decidea libertatea! Fusese adus din arest la sediul poliţiei puţin înainte de ora 10. După o oră şi jumătate, poliţiştii au dus dosarul la parchet, iar după încă aproape două ore, cazul ajungea pe biroul judecătoarei, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Familia victimei s-a baricadat de teama răzbunării 

Magistratul nu ajunsese la nicio concluzie când a expirat perioada de reţinere preventivă. Aşa că suspectul a plecat liniştit. Reconstituirea traseului urmat de oamenii legii arată că eliberarea unui individ acuzat de viol putea fi evitată.

Alex Prunean, reporter Observator: Deşi inculpatul se afla în sediul poliţiei, la doi paşi de judecătorie, încă de dimineaţă, a fost chemat în faţa judecătorului abia cu şapte minute înainte să-i expire reţinerea. Iar decizia de arestare a fost luată după alte trei ore.

Pe acelaşi subiect

În timp ce suspectul de viol umbla liber, Parchetul şi Judecătoria îşi pasau vina. Procurorii spun că judecătoarei i-a luat prea mult să delibereze, iar aceasta consideră că a acţionat conform regulamentului.

Giuliano Igna - Judecătoria Dej: Legea nu prevede ca activitatea de deliberare şi de pronunţare a hotărârii TAIE să aibă loc în inteiroul celor 24 de ore ale reţinerii. Inculpatul a fost audiat în intervalul orar 13-13.07, deci în interiorul duratei reţinerii, după care judecătorul s-a retras pentru deliberare.

Alex Prunean, reporter Observator: Toată noaptea, bărbatul a fost căutat de poliţişti şi jandarmi. La ieşirile din oraş au fost organizate filtre, iar agenţii au oprit şi au verificat fiecare maşină.

Pentru copila de 17 ani care a reclamat violul şi familia ei au fost ore de teroare. Se aşteptau la răzbunare din partea bărbatului anchetat.

Rudă: A ameninţat că nu se lasă până mă omoară pe mine. Că eu am anunţat poliţia din Dej. Îmi e frică să mai stau în casă sau să mă culc. E un criminal, un hoţ, nu trebuie ţinut în libertate. Ne frică, suntem singuri acasă. Stăm cu uşile închise din cauza lui.

Abia astăzi la prânz, după aproape o zi şi o noapte de căutări, poliţiştii l-au găsit pe suspectul de viol şi l-au dus în arest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Violatorul fetei de 17 ani, liber o zi pentru că judecătoarea nu a dat sentinţa la timp. Familia victimei s-a baricadat de teama răzbunării promise de agresor