Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi premierul Florin Cîţu, conflict pe tema campaniei de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi premierul Florin Cîţu ar avea viziuni diferite despre felul în care trebuie gestionată pandemia. Surse apropiate de Guvern spun că cei doi s-au înţeles cu greu asupra categoriilor care ar trebui să aibă prioritate la vaccinare. În plus, Vlad Voiculescu şi-ar dori ca Ministerul Sănătăţii să conducă campania de vaccinare, nu coordonatorul, Valeriu Gheorghiţă.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 09:00

Vezi și
  • Ministrul Sănătăţii ar vrea ca instituţia pe care o conduce să coordoneze campania de vaccinare.
  • Ministrul Sănătăţii îl vrea pe Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, doar cu rol simbolic.

Premierul Florin Cîţu şi-ar fi dorit ca în etapa a doua de imunizare să fie incluşi angajaţii băncilor şi supermarketurilor. Doar că ministrul Sănătăţii consideră că există alte categorii care trebuie protejate prin vaccinare.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: În etapa a doua de vaccinare vor intra persoanele fără adăpost, cei cu un grad de handicap sau cei care sunt imobilizaţi la pat. 

Totuşi, prim-ministrul României a dat prioritate angajaţilor de la pompe funebre, primarilor şi angajaţilor din administraţia locală, membrilor misiunilor diplomatice, avocaţilor din asistenţa judiciară, sportivilor din loturile naţionale şi olimpice şi medicilor veterinari. 

Nu sunt singurele modificări făcute. În premieră, etapa a treia de vaccinare a fost împărţită în faze. Astfel, în faza A vor fi imunizaţi angajaţii din HoReCa, din saloanele de frumuseţe, din biblioteci şi muzee. Şi tot în prima fază a etapei a treia vor fi vaccinaţi casierii din supermarketuri şi angajaţii băncilor, pe care Florin Cîţu şi-ar fi dorit să îi bage în faţă. 

Dar, în ciuda declaraţiilor contradictorii, oficialii susţin că - între ei - nu există nici cea mai mică tensiune. Şi nici vreun conflict între ministrul Sănătăţii şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, om impus de Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii îl vrea pe coordonatorul campaniei de vaccinare cu rol simbolic

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: Sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile, da, nu e nimic secret. Dar nici gând să existe o tensiune. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Între mine şi Vlad Voiculescu nu există aceste tensiuni. Nici n-am ameninţat cu demisia.

Florin Cîţu, premierul României: Nu există niciun fel de tensiune. Nu cred că există discuţii mai aprinse între cei doi.

Numai că, potrivit unor surse, Vlad Voiculescu şi-ar dori ca rolul lui Valeriu Gheorghiţă să fie strict simbolic. Iar coordonarea campaniei de vaccinare să revină Ministerului Sănătăţii. Premierul Florin Cîţu a declarat că varianta aceasta iese complet din calcul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi premierul Florin Cîţu, conflict pe tema campaniei de vaccinare