Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vlad Voiculescu se revoltă la intenția de a ține școlile deschise la o incidență de 6 la mie: ”Când casa arde nu te apuci să schimbi planul de evacuare!”

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu comentează, miercuri, intenţia autorităţilor de a lăsa şcolile deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate depăşeşte 6 la mie. ”Când casa arde, protejezi viaţa oamenilor conform planului de evacuare şi încerci să stingi focul. Nu te apuci să schimbi planul de evacuare”, afirmă fostul ministru explicând că nu se pot schimba deja regulile adoptate abia acum câteva săptămâni.

de Ana Maria Ghiarasim

la 29.09.2021 , 14:44

Vlad Voiculescu se revoltă la intenția de a ține școlile deschise la o incidență de 6 la mie Vlad Voiculescu se revoltă la intenția de a ține școlile deschise la o incidență de 6 la mie: ”Când casa arde nu te apuci să schimbi planul de evacuare!” - Inquam Photos / Octav Ganea

”Sunt stupefiat de declaraţiile de ieri şi de astăzi ale ministrului Câmpeanu! Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”, a scris, miercuri, pe Facebook, Vlad Voiculescu.  

Fostul ministru al Sănătăţii cere să fie protejată viaţa oamenilor.  

”Casa arde! Când casa arde, protejezi viaţa oamenilor conform planului de evacuare şi încerci să stingi focul. NU te apuci să schimbi planul de evacuare, NU te arăţi surprins că focul e la uşă şi cu siguranţă nu te întrebi ce e mai convenabil electoral pentru tine, şeful sau partidul tău”, a mai scris Voiculescu.  

Articolul continuă după reclamă

Școlile ar putea rămâne deschise și dacă rata de infectare depășește 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, au anunțat că iau în calcul varianta ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri. 

”Sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este să decuplăm de rata de incidenta. De fapt, modalitatea prin care copiii să meargă la școală să fie altfel reglementată. In sensul în care indiferent de rata de incidență, copiii să meargă la scoala cu prezență fizică și să existe o monitorizare foarte riguroasă de identificare a cazurilor pozitive. Se vor închide evident acele clase unde sunt identificate cazuri. Dacă într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata e de peste 6 la mie, atunci școala poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri. Poate părinții au fost mai responsabili, copiii au respectat regulile. Suntem într-o altă perioadă a pandemiei”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu se revoltă la intenția de a ține școlile deschise la o incidență de 6 la mie: ”Când casa arde nu te apuci să schimbi planul de evacuare!”