Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: "SUA cred că au putere de la Dumnezeu să decidă soarta oamenilor"

Preşedintele Rusiei a vorbit astăzi într-o conferinţă de presă despre tensiunile cu Ucraina, dar şi cu puterile inernaţionale

Mai jos aveţi declaraţiile lui Vladimir Putin: 

"Îi înţeleg pe cei care au ieşit paşnic în stradă, care au vorbit despre săracia şi problemele pe care le au dar cei care au fost în spatele recentei schimbări vroiau o lovitură de stat. Ce s-a întâmplat au fost gesturi naziste care definesc starea politicii actuale din Ucraina"

"E un moment de importanţă istorică. Pe data de 16 martie în Crimeea a avut loc referendumul care a corespuns criteriilor internaţionale. Aproape 96% dintre cei care au venit la vot au votat pentru alipirea la Rusia. Pentru a înţelege de ce această decizie a fost luată este suficient să înţelegem istoria Crimeei. Ştiu că locuitorii Crimeei susţin un stat în care 3 limbi să fie luate în seamă: rusa, ucraineana şi tătara. Nimeni nu-şi imagina că nu vom mai face parte într-o zi din aceeaşi federaţie, dar URSS s-a destrămat. Nimeni nu şi-a imaginat că toate aceste republici nu vor avea o direcţie comună, o monedă comună. În acest context, Rusia a văzut că regiunea Crimeea a ajuns în alt stat, s-a simţit înşelată, iar oamenii de acolo s-au trezit într-o altă ţară a doua zi, s-au trezit minoritari, iar naţiunea rusă a fost divizată"

"Crimeea a fost şi va fi mereu teritoriu şi al ruşilor şi al ucrainenilor. Va fi întodeauna o patrie pentru toate etniile. Nu am trimis în Crimeea trupe, erau deja acolo. Am întărit contingenţele, dar nu am trecut de limitele de personal stabilite. Adică 20 de mii de militari. Vreau să mă adresez ucrainenilor. Îmi doresc să ne înţelegeţi şi voi. Nu vrem să vă încălcăm interesele. Am respectat suveranitatea spre deosebire de cei care s-au folosit de Ucraina pentru propriile interese."

"Partenerii noştrii occidentali, în frunte cu SUA, au crezut că au drept de la Dumnezeu să decidă soarta altor oameni. Americanii sunt mândri că libertatea lor este totul. Dar cum rămâne cu libertatea celor din Crimeea?! Nu are aceeaşi valoare?! Să nu îi credeţi pe cei care spun că Rusia va lua şi alte regiuni"

"Referendumul din Crimeea a fost făcut după Carta ONU. Când Ucraina s-a rupt, s-a folosit tot de Carta ONU, iar acum când Crimeea face asta nu i se permite! Crimeea s-a folosit şi de precedentul Kosovo, stat recunoscut de puterile internaţionale. Nu există motive de a nu recunoaşte declaraţia de independenţă a Crimeei, asta e foarte clar"

"Vreau să le mulţumesc militarilor ucraineni că nu şi-au pătat mâinile cu sânge. S-a vorbit despre intervenţie, despre agresiune, dar nu-mi amintesc nici o împuşcătură. Vrem să construim încredere, să avem relaţii de egalitate, dar nu am fost trataţi la fel. Am văzut asta în expansiunea NATO, ne-au spus că nu e treaba noastră şi au plasat rachete, au amânat acordarea vizelor şi acum impun sancţiuni!"

"Am auzit declaraţii de la Kiev că vor să se alăture NATO. Ce ar însemna asta, ca la Sevastopol să fie nave? Salutăm colaborarea cu NATO, dar nu vrem această alianţă militară! Nu vrem ca o organizaţie militară să fie aproape de noi, de casa noastră. Nu vrem ca în Sevastopol să fim întâmpinaţi de militari NATO, să vină la Sevastopol, dar îi vom întâmpina noi pe ei!"

"Milioane de ruşi trăiesc şi vor trăi în Ucraina, iar Rusia le va proteja drepturile folosind relaţiile diplomatice. Vrem să avem relaţii apropiate, să colaborăm cu Ucraina, vrem să fim un stat puternic. Mai presus de orice vrem pace, dar depinde şi de ucraineni să facă pace la ei acasă. Bazat pe rezultatul referendumului din Crimeea, vreau să transmit Consiliului Federal o cerere să accepte două noi părţi constituente ale Rusiei: Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol şi să ratifice acordul de acceptare al lor ca părţi ale Rusiei"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Vladimir Putin: "SUA cred că au putere de la Dumnezeu să decidă soarta oamenilor"