Antena Meniu Search
x

Video Vladimir şi Daniel, copiii aruncaţi de la etaj de mama lor, urmau să îşi aniverseze zilele de naştere. Baloanele cumpărate pentru petrecere au rămas sigilate

Tânăra mamă din Botoşani care a sărit cu copiii în braţe, de la etajul al doilea al unui hostel din oraş nu figurează în nicio evidenţă că ar avea afecţiuni de natură psihiatrică. Ea primeşte acum îngrijiri în Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Botoşani, iar medicii trebuie să stabilească dacă aceasta avea discernământ când a comis gestul extrem. Băieţul care a murit ar fi împlinit sâmbătă doi ani. 

de Angela Bertea

la 22.08.2023, 14:45

Vezi și

Copilul a fost dus inițial la spitalul din Botoșani, apoi a fost transferat la un spital din Iași, în coma profundă.

Se află în stare gravă, este stabil hemodinamic, iar medicii fac tot posibilul pentru a-l ţine în viață, pentru a-l salva. La spital a ajuns şi mama, este internată pe secția de psihiatrie a Spitalului Botoșani, va fi supusă unei expertize psihiatrice care va arăta dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta.

Vladimir ar fi împlinit doi ani peste câteva zile

Tatăl micuților se roagă acum ca măcar băiețelul mai mare, de 3 ani, să supraviețuiască. A povestit că se pregăteau să serbeze zilele de naștere celor doi fii ai lor, pe datele de 26 august și 6 septembrie. Acesta a mai precizat că luaseră și baloane, însă ele au rămas sigilate. Anchetatorii au deschis dosar pentru omor şi tentativă de omor.

Pe acelaşi subiect

Vladimir, băieţelul de doar 2 ani, n-a mai putut fi salvat de medici. Fratele lui mai mare cu un an, Gabriel, este internat la un spital din Iaşi.

Marius Dabija - Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: Foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrala. Din păcate nu sunt leziuni care sa poată fi rezolvate neurochirurgical.

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, tatăl copiilor care lucrează de trei luni la Bucureşti s-a trezit din senin cu un mesaj sfâşietor din partea soţiei. "Mulțumesc ca m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam, sper să fii fericit acum că ai scăpat de noi. Nu trebuie să ne mai trimiţi bani, am înţeles că asta este marea ta problemă.''

Tânăra mamă i-ar fi reproşat că nu se simtă iubită şi nu îşi dorea aceeaşi suferinţă şi pentru copiii săi. "Nu îi pot lăsa aşa ai nimănui, nimeni nu o să îi iubească, sper să fii fericit fără noi. Adio."

Nimeni nu şi-a dat seama de problemele femeii până în seara fatidică. 

Alexandru Babi, soţul femeii: Vorbeam zi de zi, mereu o întrebam ce fac copiii. Când a avut nevoie de bani, i-am trimis de fiecare dată să cumpere la copii ce le lipseşte. Era iubită de toată lumea

Florica Babi, soacra femeii: Nu a dat niciun semn că ar avea ceva. Felul ei era mai rece.  

Gabriel Deaconu, psihiatru: Sunt unele mame, sau mai bine zis, ar trebui să le spunem, sunt unii făptaşi, care se angajează în filicid dintr-o credinţă absolut psihotică, anume că ce fac ei este bine pentru copii şi că viaţa de după moarte a copiilor va fi mult mai bună şi mult mai sigură şi lipsită de grijile cotidiene.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor şi tentativă la omor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Vladimir şi Daniel, copiii aruncaţi de la etaj de mama lor, urmau să îşi aniverseze zilele de naştere. Baloanele cumpărate pentru petrecere au rămas sigilate