Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vreme schimbătoare pe litoral. Ploi furioase, vânt nebun și vârtejuri ca tornadele au dat peste cap vacanțele turiștilor

Ploi furioase, vânt nebun şi vârtejuri ca tornadele au dat peste cap vacanţele pe litoral. Turiştii nu au ştiut cum să fugă mai repede de pe plaje, când rafalele au luat pe sus umbrele şi prosoape. După ce s-au potolit aversele, oamenii s-au întors însă pe nisip, deşi meteorologii anunţaseră cod galben de vijelii, iar salvamarii au ridicat steagul roşu. 

de Cristina Niță

la 07.09.2024 , 19:44

Vijelia care a început fără avertisment i-a speriat pe turiştii de la Eforie Nord. Au gonit spre hoteluri biciuiţi de vânt şi picături mari de ploaie. Vânzătorii ambulanţi şi-au făcut umbrele din lăzile cu marfă şi au sprintat la adăpost.

Ziua a început ameninţător, oricum, pe litoral. Turiştii din Vama Veche au văzut în larg un vârtej care semăna cu o tornadă şi au înţeles că vremea se strică. Chiar şi cu soarele ascuns printre nori, turiştii nu s-au dat duşi, însă, de pe plajă.

Vreme schimbătoare pe litoral, pe final de sezon estival

Vezi și

Turiştii nu au avut vreme bună de plajă, dar au avut timp de fotografii cu valurile spectaculoase. Salvamarii au fost tot timpul cu ochii în patru. 

Pe acelaşi subiect

"Fluierăm, avertizăm, până la urmă oamenii înţeleg că este pericol şi îşi pun viaţa inutil în pericol. Marea Neagră se schimbă destul de repede de la o stare la alta, de la starea de calm, la starea de furtună", a explicat Gelu Vătămănescu, şef salvamari Eforie.

Adolescenţii au lenevit pe şezlonguri cât au putut de mult, cu gândul la ultimele ore de vacanţă şi la reîntâlnirea cu profesorii şi colegii. 

Ca să nu le pară rău turiştilor că se întorc acasă, vremea se anunţă urâtă şi mâine pe litoral.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Vreme schimbătoare pe litoral. Ploi furioase, vânt nebun și vârtejuri ca tornadele au dat peste cap vacanțele turiștilor