Antena Meniu Search
x

Curs valutar

S-a surpat faleza într-o nouă stațiune, după episodul din Vama Veche. Autorităţile caută soluţii să consolideze terenul

Cea mai puternică furtună care a lovit litoralul în ultimii 20 de ani nu a făcut ravagii doar în Vama Veche. Ploile de peste 200 de litri pe metru pătrat au surpat şi faleza din staţiunea Olimp. Autorităţile locale caută acum soluţii să consolideze terenul pentru a preveni noi alunecări de teren în zona în care se află un important complex hotelier. 

de Cristina Niță

la 05.09.2024 , 19:38

Faleza din Olimp a fost puternic afectată de ciclon, malul s-a surpat, iar pe plajă au ajuns arbuşti, dar şi bucăţi de vegetaţie. Muncitorii au strâns tone de pământ prăvălit peste plajă până acum. Dar încă mai au de lucru.

"Soluţiile încă le evaluăm, încă ne gândim cum să remediem această problemă. Cu siguranţă e nevoie de consolidarea acestor taluzuri. Ele susţin şi zona hotelieră de deasupra, dar şi falezele pietonale", spune viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu.

"Nu ştiam ce s-a întâmplat, cu scaunele acolo, cu şuvoaiele acelea. A venit fiică-mea, zice: mamă, din cauza ploilor acelora puternice". Zonele inundate de pe litoral au fost vizitate, astăzi şi de ministrul Mediului. “Nu ştiu care este stadiul acelei situaţii, cu siguranţă va trebui să discut cu reprezentanţii autorităţii publice locale şi să ne asigurăm că astfel de lucruri nu pun în pericol oamenii”, a declarat Mircea Fechet.

Vezi și

Plaja din Vama Veche, ruptă-n două

Ciclonul format deasupra Mării Negre a adus ploi de peste 200 de litri pe metru pătrat pe litoral, la sfârşitul săptămânii trecute. Olimp s-a numărat printre staţiunile inundate. Furtuna a devastat atunci şi plaja din Vama Veche.

"Canalizările de pluviale existente nu făceau faţă pentru asemenea debite. Şi s-au produs ravenări în special. La nivelul falezelor, avem şi în Costineşti şi la Olimp, cam peste tot unde a fost o faleză înaltă", spune Nicușor Buzgaru, Apele Române. Alunecările de teren nu au afectat clădirile din Olimp, situate aproape de faleză.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » S-a surpat faleza într-o nouă stațiune, după episodul din Vama Veche. Autorităţile caută soluţii să consolideze terenul