Antena Meniu Search
x

Vremea frumoasă atrage numeroși turiști pe litoral. Mulți ignoră însă pericolul valurilor

La jumătatea primei luni de toamnă, este aglomeraţie ca vara în Vama Veche. 28 de grade Celsius au arătat sâmbătă termometrele, motiv pentru care turiştii au profitat din plin de soare şi, poate, de ultima baie în mare, din acest sezon.

de Redactia Observator

la 14.09.2019, 22:11

Vezi și

La jumătatea primei luni de toamnă, este aglomeraţie ca vara în Vama Veche. 28 de grade Celsius au arătat sâmbătă termometrele, motiv pentru care turiştii au profitat din plin de soare şi, poate, de ultima baie în mare, din acest sezon. Sunt 25 de mii de oameni pe litoral, dublu faţă de weekendul trecut. Toamna vine însă cu pericole: valuri şi curenţi puternici.

Suntem la mijlocul lunii septembrie dar Vama e mai plina ca niciodată. Pe plajă e om lângă om. Turiştii profită de vremea mai blândă şi stau toata ziua la soare. Cei mai mulţi spun că au vrut să prindă ultimul weekend la mare, din acest an.

Şi în zona rulotelor e aglomeraţie ca vara. Paul este din Londra şi locuieşte în Braşov. De ani de zile, se împarte între munte şi mare.

Şi preţurile sunt mult mai mici acum. Cinci nopţi de cazare la un hotel de două stele costă 200 de lei de persoană.

În cealaltă parte a litoralului, la Mamaia, turiştii se plâng însă că nu simt reducerile de sezon.

Distracţia la malul mării e umbrită însă de pericole: valuri mari şi steag roşu. La Eforie Nord, o femeie de 35 de ani a fost la un pas de înec, după ce a fost trasă de curenţii puternici în larg. Doi salvamari au văzut-o în ultimul moment şi au reuşit să o aducă în siguranţă la mal.

De duminică, meteorologii au anunţat ploi la mare, iar în termometre nu vor fi mai mult de 22 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Vremea frumoasă atrage numeroși turiști pe litoral. Mulți ignoră însă pericolul valurilor