Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 19, 20 și 21 martie 2018. Ger istoric, polei și ninsori, anunță prognoza meteo ANM

Vremea pe 19 martie va fi deosebit de rece pentru această perioadă, la fel va fi marți și miercuri. Prognoza meteo anunță polei, ninsori și temperaturi scăzute.

de Redactia Observator

la 18.03.2018 , 19:54

Vremea pe 19 martie va fi deosebit de rece pentru această perioadă, la fel va fi marți și miercuri. Prognoza meteo anunță polei, ninsori și temperaturi scăzute.

În noaptea de duminică spre luni va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, în special în nord-est şi în depresiuni, unde va fi ger. Potrivit ANM, temperaturile minime se vor situa între -12 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 4 grade în sudul Banatului. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Oltenia şi cea mai mare parte a Crişanei, mixte în Banat, Dobrogea, pe arii restrânse în Muntenia şi predominant sub formă de ninsoare, local la munte, în Moldova şi izolat în restul teritoriului. Se va semnala şi polei, local în sud şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va prezenta unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi pe crestele montane, dar în special în sud-est, unde la începutul intervalului vor mai fi rafale de până la 40...50 km/h şi trecător ninsoarea va fi viscolită.

Vremea 19 martie 2018 în țară

Articolul continuă după reclamă

Luni, vremea va fi deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice, iar în Moldova şi în estul Transilvaniei, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în nordul Moldovei şi 8...9 grade în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, în extindere treptată dinspre sud-vest, iar în jumătatea de sud a ţării şi la munte vor fi în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mixte ziua şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare seara şi noaptea. Se va semnala polei sau gheţuş, în special în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, dar mai ales în Banat.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va scădea, astfel regimul baric menţinându-se subnormal.

Harta ANM a temperaturilor arată vreme rece pe 19 martie 2018

Harta temperaturilor pe 19 martie în țară | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru 20 martie 2018

Marți, vremea va rămâne deosebit de rece, iar cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii pe arii extinse ziua, când în sud-est se vor înregistra şi cantităţi mai importante, şi pe spaţii mici noaptea, în general slabe, mai ales în est. Precipitaţiile vor fi mixte în extremităţile de sud-est şi sud-vest ale teritoriului, unde pe arii restrânse se va forma polei şi mai ales sub formă de ninsoare în rest. În Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane vântul va avea intensificări şi local ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă, îndeosebi în regiunile sudice.

Presiunea atmosferica va creşte, însă nu cu mult.

Prognoza meteo pentru 21 martie

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor ţării, mixte în extremitatea sudică şi în sud-est, unde vor fi condiţii de polei şi predominant ninsori în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 0 grade.

Cum va fi în București

Luni: rece, lapoviță, polei, maxima  de -1 grad, minima de -4...-3 grade

Marți: rece, ninsoare, maxima de 0...1 grad, minima de -4 grade

Miercuri: rece, polei, maxima de 1...2 grade, minima de -2...-1 grad

Cum va fi la munte luni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în Carpaţii Orientali şi izolat în rest. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii general moderate cantitativ în toate masivele. Acestea vor fi mixte ziua şi mai ales sub formă de ninsoare seara şi noaptea. Vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Cum va fi pe 19 martie în Europa

Ca în precedentul interval, vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin va fi numai într-o zonă de latitudini nordice, în care aproximativ se vor afla Ţările de Jos, Danemarca, nordul Germaniei şi cel al Poloniei, de asemenea în partea vestică a bazinului mediteranean. În restul continentului nebulozitartea se prefigurează a fi sau deveni accentuată, spre aspect în general închis - acesta urmând a se remarca îndeosebi în sud-estul Europei (inclusiv în ţara noastră). Precipitaţii abundente vor afecta vestul Greciei şi Albania, iar într-o măsură mai mică - vestul Bulgariei şi sud-vestul României; mai slabe vor fi fenomenele pluviale din restul continentului (probabil cu excepţii relativ modeste în Spania), sub formă de ninsoare local în nord-vestul Rusiei şi în ţările scandinave, mixte în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai ales ca ploaie în cele sudice şi centrale. Vânt puternic se va înregistra pe ocean la vest de Norvegia, moderat şi temporar mai intens - la vest de Golful Biscaya, la sud-vest de Arhipelagul Britanic şi de Italia, iar cu precădere slabă va fi circulaţia aerului în aproape toată zona interioară, cu excepţia peninsulelor Scandinavică şi Iberică. Faţă de intervalul anterior vremea va fi mai rece.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 19, 20 și 21 martie 2018. Ger istoric, polei și ninsori, anunță prognoza meteo ANM