Antena Meniu Search
x

Vremea 28 aprilie 2018. O zi caldă, temperaturi peste 29 grade Celsius

Vremea 28 aprilie 2018. O zi în general frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţãrii, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, potrivit prognozei meteo emise de ANM.

Vremea 28 aprilie 2018. O zi caldă, temperaturi peste 29 grade Celsius
Vremea 28 aprilie 2018. O zi caldă, temperaturi peste 29 grade Celsius - Observator.tv

Vremea 28 aprilie 2018. O zi în general frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţãrii, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, potrivit prognozei meteo emise de ANM.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va fi mai mult senin în vestul şi nord-vestul ţării şi variabil în rest, unde cu totul izolat vor mai fi condiţii de ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Occidentali, iar temporar şi la cote mai reduse şi în Oltenia.

Vremea 28 aprilie 2018

Vremea va deveni în general frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în cursul nopţii. Unele înnorări şi cu totul izolat averse slabe şi posibil descărcări electrice se vor semnala cu precădere în jumătatea de vest a teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Occidentali, în special pe creste, în sudul Banatului şi în Moldova, iar temporar şi la cote mai reduse şi în Oltenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 4 şi 17 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va scădea uşor în vestul ţării.

Vremea 28 aprilie 2018 la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali, unde, doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste, în special din Munţii Banatului. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele din intervalul precedent.

Vremea 28 aprilie 2018 la mare

Vremea va fi în general frumoasă şi normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor scădea faţă de ziua precedentă şi se vor încadra între 16 şi 19 de grade, iar cele minime între 10 şi 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 şi 17 grade.

Vremea 28 aprilie 2018 în Europa

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi local va ploua în estul, nordul, vestul şi sud-vestul Europei, dar şi în zonele de munte din Italia şi din Peninsula Balcanică. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar pe suprafeţe mici se vor semnala descărcări electrice. Doar punctiform vor fi cantităţi de apă mai mari de 15...20 l/mp. În zona de munte din Norvegia, dar izolat şi trecător şi în nordul Suediei, al Finlandei şi al Rusiei, pe crestele montane din nordul Peninsulei Iberice şi al Arhipelagului Britanic şi pe cele ale Munţilor Alpi, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în regiunile sud-vestice şi estice şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în ţările vestice şi sud-vestice, vor creşte în cele centrale, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

(sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vremea 28 aprilie 2018. O zi caldă, temperaturi peste 29 grade Celsius