Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face victime. Un băiat de 14 ani a murit strivit de un copac la intrarea în Reșița chiar în mașina în care se afla cu părinții săi

Vremea extremă face victime: un copil de 14 ani a murit după ce un copac doborât de vânt a căzut peste maşina în care se afla cu părinţii săi. Tragedia s-a petrecut la intrarea în Reşiţa, oamenii se întorceau de la schi din Semenic. Meteorologii ne atrag atenţia să fim prudenţi dacă plecăm la drum. Până mâine seară aproape întreaga ţară se află sub coduri de viscol, ninsori puternice şi temperaturi ce vor scădea brusc până la minus 20 de grade. Turiştii sunt atenţionaţi să meargă doar pe pârtii amenajate pentru că riscul de avalanşă este la nivel aproape maxim. 

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 19:43

Vezi și

Tragedia s-a întâmplat la intrarea în localitatea Reşiţa. Băiatul de 14 de ani era în maşină cu părinţii şi încă o femeie. Codul galben de vânt a retezat un copac şi l-a prăbuşit peste autoturismul aflat în mers. Impactul a fost atât de teribil, încât copilul a fost găsit de salvatori inconştient. Medicii n-au mai reuşit să-l salveze. Adolescentul a murit. Părinţii săi, în stare de şoc, au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Emil Bunda, medic UPU: "Multiple traumatisme la nivelul capului, probabil aceasta a fost cauza pentru care nu s-a mai putut face nimic".

Probleme peste tot în țară

Viscolul puternic s-a instalat deja în judeţul Bihor. Pe marginea drumului s-au adunat nămeţi uriaşi, iar maşinile de deszăpezire abia au făcut faţă valului uriaş de zăpadă spulberată de vânt.  Pe drumul naţional 75, între Arieșeni și Vârtop, o avalanşă a dislocat brazi înalţi de câţiva metri, a rupt stlâpi de curent şi a adus tone de zăpadă şi resturi pe şosea. 

Pe acelaşi subiect

Camelia Roşca, reprezentant ISU Bihor: "Mai multe avarii la reţeaua electrică. 483 de gospodării din 5 localităţi au rămas fără curent." 

 La Horezu în Vâlcea troienele de zăpadă au aproape doi metri, iar maşinile merg ca printr-un tunel. În Caraş Severin, codul galben a adus rafale de vânt de peste 70 de km la oră. Drumul de acces către staţiunea Muntele Mic a fost complet blocat. Mai mulţi brazi au cedat sub greutatea zăpezii şi s-au prăbuşit. Turiştii care se duceau la ski au rămas blocaţi în drum

"Aici nu se mai vede unde e șosea și unde e câmp."

În ciuda problemelor pe drum, iarna a încărcat brazii cu zăpadă şi a desenat un peisaj feeric. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă depăşeşte deja doi metri. Oamenii au făcut un labirint prin troiene .  În centrul ţării, drumarii lucrează la foc continuu pentru a deschide calea maşinilor. Peste 200 de utilaje au lucrat fără pauză pentru a curăţa şoselele. 

Tudor Duțu, Director regional DRDP Brașov: "Codul galben anunţat de meterologii s-a confirmat pe deplin în centrul ţării. În acest moment avem 200 de utilaje care acţionează."

Viscol la munte

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Suntem în zona vârfului Postăvarul. Vântul bate cu putere, stratul de zăpadă are o grosime de aproximativ 50 de cm. Condiţiile de vizibilitate nu sunt dintre cele mai bune."

La peste 1800 de metri, riscul de avalanșă este la nivel patru din cinci. Oamenii sunt sfătuiţi să meargă doar pe pârtiile amenajate. Acelaşi peisaj şi la Rânca.

Diana Speretoiu, reporter Observator: "La cota 1800, troienele depăşesc deja doi metri. Meteorologii anunţă că viscolul se va înteţi, iar rafalele vor atinge chiar şi 100 de km pe oră." 

Până mâine seara, România este împărţită în coduri galbene şi portocalii de ninsori şi viscol.

Mihai Timu, meteorolog ANM: "În zona de munte avem un cod galben până mâine seară pentru ninsori local moderate şi rafale undeva între 50 şi 70 km/h. Mai avem un cod portocaliu în zona Carpaţilor Meridionali. Avem un cod galben pentru jumătatea de sud a Moldovei și Muntenia valabil până mâine seară." 

De mâine seară, gerul pune stăpâmnire peste ţară. Temperaturile vor coborî nopatea în unele zone până la minis 20 de grade celsius iar ziua nu vor urca nicăieri mai mult de 1 grad.  Vremea face prăpăd şi peste graniţă. Ministerul de Externe a emis atenţionare de călătorie pentru Bulgaria din cauza ninsorilor şi a viscolului, iar Ungaria, Croaţia şi Slovacia se confruntă cu vânt de cod roşu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Vremea rea face victime. Un băiat de 14 ani a murit strivit de un copac la intrarea în Reșița chiar în mașina în care se afla cu părinții săi