Antena Meniu Search
x

Meteo: ANM anunță ninsori în toată țara și strat de zăpadă, din această seară. De duminică, vremea devine geroasă

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și viscol la munte, în 26 de județe, valabil până duminică. De asemenea, o informare meteo avertizează că ninsorile cuprind toată țara, iar vremea devine geroasă de duminică.

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 13:42

Vezi și

Potrivit avertizării cod galben, de vineri ora 20.00 până duminică ora 18.00 va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Codul galben va fi valabil pentru județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Ninsorile se extind în toată țara, din această seară. De duminică, vine gerul

Pe acelaşi subiect

Informarea meteo, valabilă în intervalul vineri ora 10.00 - duminică la ora 18.00, avertizează că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Prognoză specială în București. Ninge și se răcește semnificativ

Intervalul 3 februarie, ora 10.00 - 5 februarie, ora 18.00

În Capitală, până duminică seară, se anunță ninsori noaptea, reprize de ploaie și vânt slab. Duminică, vremea devine extrem de rece, afirmă Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București. Prognoza specială pentru București a fost emisă pentru intervalul vineri ora 10.00 - duminică ora 18.00. Temporar cerul va avea înnorări și din seara zilei de vineri (3 februarie) trecător vor fi precipitații slabe, ninsori noaptea, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) și sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări duminică, când vor fi viteze în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 8...9 grade vineri, până în jurul valorii de 1 grad duminică, iar cea minimă va fi de -2...0 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Meteo: ANM anunță ninsori în toată țara și strat de zăpadă, din această seară. De duminică, vremea devine geroasă