Antena Meniu Search
x

Vremea rece a făcut victime în România şi a provocat haos în trafic

Iarna a pus stăpânire pe mai multe regiuni, iar vremea extremă a făcut deja prăpad. Şoferii care au fost surprinşi nepregătiţi pentru sezonul rece s-au trezit cu maşinile blocate pe şosele.

Vezi și

Iarna a pus stăpânire pe mai multe regiuni, iar vremea extremă a făcut deja prăpad. Şoferii care au fost surprinşi nepregătiţi pentru sezonul rece s-au trezit cu maşinile blocate pe şosele. La Păltiniş, de pildă, un autocar plin cu elevi care mergeau în excursie a rămas înzăpezit. Vântul puternic a făcut şi victime. Un bărbat din Mureş a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste el.

Drumul spre staţiunea Păltiniş arată ca în plină iarnă, iar şoferii care au trecut pe aici fie au reuşit cu greu să urce, fie au rămas înzăpeziţi. La fel s-a întâmplat şi cu un autocar din Dâmboviţa care ducea în excursie mai bine de 40 de elevi şi şase adulţi, şoferul şi profesorii care îi însoţeau. Speriaţi, oamenii au alertat autorităţile.

Rând pe rând, cu toţii a fost preluaţi şi transportaţi cu autospecialele la cabana unde urmau să fie cazaţi. Degeaba au intervenit drumarii să cureţe şoseaua. 

Şiruri de tiruri au fost blocate şi în Prahova din cauza vremii rele.  Acolo şi vântul a creat probleme. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de rafalele puternice, direct pe carosabil. Din fericire însă, nimeni nu trecea pe acolo în acele clipe.

Nu la fel de norocos a fost un bărbat din Târgu-Mureş. Omul a fost strivit de un copac doborât de rafelele puternice. 

O femeie din Craiova, în schimb, a fost salvată în ultimele clipe de trecători, după ce a fost prinsă sub crengile unui copac smuls din rădăcini. 

În judeţul  Bacău, vântul a lăsat fără curent încă de aseară sute de familii din câteva sate. 

Iar la Buşteni, zăpada de octombrie a prins câţiva turişti pe munte. Şi pe Transfăgărăşan peisajul surprins la orele dimineţii arată o iarnă în toată regula. La cota 2000 temperaturile nu trec de minus patru grade. Acolo unde vântul puternic viscoleşte zăpada, stratul ajunge chiar şi la o jumătate de metru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Vremea rece a făcut victime în România şi a provocat haos în trafic